Féktelen jelmezbál a 2017-es Met-gálán: Fotók!

jelmezbál MET gála vörös szőnyeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Met-gála az Oscarnál is izgalmasabb divatünnep, ahol a sztárok igazán elengedhetik a fantáziájukat. Az idei évben is bravúros témát írt ki a Metropolitan Museum. A tavalyi szintén nagy dobásnak számító "Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" után az idei évben Rei Kawakubo divattervező munkássága, a Comme des Garçons volt a téma.

A témaválasztás egyébként azért is nagyon különleges, mert habár sokszor választják egy-egy tervező munkásságát az este tematikájának, élő tervezők közül csak Yves Saint Laurent volt kiválasztott 1983-ban. 2017-ben újra egy élő tervező, Rei Kawakubo mellett döntöttek a szervezők, aki az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb és legkülönlegesebb divatteremtője. A Metropolitan Museum egy kiállítást is szervezett az este köré, ahol bemutatták a tervezőnő márkájának, a Comme des Garçonnak a legmeghatározóbb vonalait.

Idén Rei Kawakubo mellett döntöttek a szervezők Forrás: Getty Images

A tervezőnő jelmezszerű, drámai kollekciói a Met-gála vörös szőnyegén is visszaköszöntek. A szervezők a témaválasztásban korunk esztétikáját akarták megfogni egy olyan tervező által, akinek a munkássága a divat állandó újradefiniálásában ragadható meg. Mutatjuk is a legemlékezetesebb darabokat a hétfői estéről, döntsétek el, kinek a ruhája illeszkedett leginkább a koncepcióba.

/1705/Bizar20175295053

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.