Így lesz tartós és csókálló a rúzsod - Tippek

rúzs szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne szeretne egész nap biztosan tartó piros ajkat, amivel akár még csókot is nyomhat kedvese szájára? Magyarország leghíresebb sminkmestere, Larion Oscar most elárulja a rúzsfixálás fortélyait!

Trükk 1

Kezdjük is az egyik legrégebbi trükkel, ami még mindig a legközkedveltebb módja, hogy tartósabbá tegyük ajakrúzsunkat. Szükséges kiegészítője a kívánt ajakrúzzsal harmonizáló árnyalatú ajakkontúr-ceruza. Rajzold meg a ceruzával a kívánt ajakformát, majd satírozd az ajkad egészére, így egy stabil alapréteget viszel fel, „megágyazva” az ajakrúzsnak. Ezután tedd fel egyenletesen az ajakrúzst, majd szedj szét lapokra egy papír zsebkendőt (általában három rétegből áll), tedd az ajkadra a vékony, szinte áttetsző zsepit, és egy porpúderbe mártott ecsettel púderezd le ajkadat ezen keresztül. Ezt követően tegyél fel még egy réteg ajakrúzst, itasd le a felesleget egy papír zsebkendővel, és kész is a tartós hatású ajakrúzs.

Itasd fel a szádról a felesleges rúzsréteget egy papír zsebkendővel Forrás: Thinkstock

Trükk 2

Ha még tartósabb és teltebb hatásra vágysz, illetve ha új ajakformát szeretnél kialakítani, akkor az alapozáskor tegyél egy vékony réteg alapozót az ajkaidra is, ujjaddal finoman masszírozd be a textúrát, majd púderezd le. Ezután tetszőlegesen rajzold meg a kívánt ajakformát az ajakkontúr-ceruzával, és közben ne feledd: érdemes világosabb tónusokat használni az optikai nagyításhoz. Majd satírozd ajkadra a ceruzát úgy, hogy az ajkad közepét szabadon hagyod. Egy ecset segítségével szépen satírozd az ajkad közepe felé a ceruzát. Ezután tedd fel az ajakrúzst.

Tegyél egy vékony réteg alapozót az ajkaidra Forrás: Youtube

Ezekkel a termékekkel könnyebb

A stabilizáláshoz léteznek áttetsző, alkoholtartalmú rúzsfixálók, amik minden ajakrúzst úgy fixálnak, hogy kényelmesen ehetsz-ihatsz, az ajakrúzs nem jön le. De ennek ára van! Az alkohol, mint azt tudjuk, szárítja az ajkakat, idővel berepedezik tőle, ami egyáltalán nem fest jól. Ha mégis ilyen terméket használnánk, érdemes előtte alaposan hidratálni ajakápolókkal. De nem feltétlenül kell ezt választani, hiszen mára már sokat fejlődött a piac, és vannak gyorsabb, praktikusabb lehetőségek a tartós hatásra.

Vannak ajakfilcek, ajaktinták, matt, fényes ajakrúzsok, valamint mattra száradó folyékony ajakrúzsok, amik hosszan tartó, tartós megoldást kínálnak, és sokkal egyszerűbb elérni velük a kívánt hatást.

Rengeteg lehetőség közül választhatsz, ha tartóssá és csókállóvá szeretnéd varázsolni a szádat Forrás: Thinkstock

Ami nagyon fontos az ajakrúzsokkal kapcsolatban, hogy mindenkinek más a személyes kémiája, és másképp mutathatnak bizonyos árnyalatok az ajkakon, ezért vásárlás előtt mindenképpen próbáljuk ki saját ajkunkon a választott színt. Ha a választott színárnyalat megváltozik az ajkadon, de ragaszkodsz a kiszemelt tónushoz, akkor alapozd le ajkadat a korábban említett módon, és ezután tedd fel a rúzst. Imádni fogod ezt a trükköt, mert nem kell lemondanod az új kedvenc árnyalatodról.

A mattra száradó folyékony ajakrúzsok tartósság szempontjából talán a legjobbak most a piacon, gazdag színárnyalatokban elérhetők, és az applikátor segítségével könnyen kezelhetők.

1. MAC 7600 forint 2. Borjour 2450 forint 3. Pupa 3120 forint 4. Avon 1299 forint 5. Lancome 7150 forint 6. Maybelline 2910 forint 7. L'Oreal 2520 forint Forrás: Life.hu

Annak, akinek nem szimmetrikus az ajka, picit nehezebb ezzel a termékkel dolgoznia, de erre is van megoldás. Szükség lesz a tetszőlegesen választott rúzshoz egy harmonizáló árnyalatú kontúrceruzára. Alapozd le az ajkadat, finoman púderezd le, majd a kontúrceruzával rajzold meg az ajakformát. Satírozd az ajkad egészére a ceruzát, és egy ecset segítségével a kontúron belül maradva oszlasd el ajkaidon a mattra száradó folyékony ajakrúzst.

Erre figyelj!

Nagyon fontos a mindennapi ajakápolás, mert ajkunk szerkezetében nincs faggyúmirigy és pigment, ezért védtelen. Ha színes kozmetikumokkal ékesíted ajkadat, és egyenletes felszínt, valamint tartós eredményt szeretnél, akkor hetente egyszer radírozd le az ajkaidat, az ajakradír kíméletesen eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ezután ápold vízmegtartó tulajdonságokban gazdag, valamint fényvédővel ellátott ajakápolóval, így érzékien puha marad az ajkad, amin már jól mutatnak a szájfények vagy ajakrúzsok.

6 divathóbort, amit nem sírunk vissza a 80-as évekbőlhttp://www.life.hu/trend/20170412-divathobortok-amiket-nem-sirunk-vissza-a-80as-evekbol.htmlAhogy minden évtizedet, a 80-as éveket is meghatároznak bizonyos stílusjegyek, amelyekre visszatekintve sokszor csak nevetni tudunk, pedig akkor, ott, a legmenőbbnek számítottak. Nézzük, a 80-as évek divathóbortjait! Trend--Farmermánia - Ezeket a darabokat szerezd be tavaszra!http://www.life.hu/trend/20170410-farmermania-ezeket-a-darabokat-szerezd-be-tavaszra.htmlA farmer a tavaszi-nyári szezon egyik visszatérő alapdarabja. A jó időt, a szabadságot, a lazaságot képviseli, így nem is csoda, hogy annyira imádjuk. Mit érdemes beszerezni a 2017-ben? Mutatjuk! Trend--Szexizni akartak, de nagyon nem sikerült! Ezek a világ leggázabb szelfijeihttp://www.life.hu/trend/20170407-ezek-a-vilag-legundoritobb-szelfijei.htmlVeled is előfordult már, hogy nagyon szexi akartál lenni egy képen, aztán valahogy rettentően félresikerült a dolog? Annyira nem ronthattad el a fotót, mint ezek a lányok, akik a világ legdögösebbjének érezték magukat, csak éppen egy apróságot felejtettek el: eltakarítani a kuplerájt. Trend--Tavaszi bőrápolási tippek nőknek és férfiaknakhttp://www.life.hu/trend/20170412-tavaszi-borapolasi-tippek-noknek-es-ferfiaknak-egyarant.htmlAz évszakváltás automatikus velejárója a megújulás. Nemcsak a természet, mi magunk is, és bőrünk is megújul. Larion Oscar most elmondja, mire van szüksége a bőrödnek tavasszal! Trend--A vegyszermentes bőrápolás és magyar képviselőik - Élj természetesen!http://www.life.hu/trend/20170407-szepsegapolasi-termekek-amiket-ki-kell-probalnod-iden-tavasszal.htmlA természetes szappanok, a natúrkozmetikumok, a színezékmentes testápolók világában, ahol ismeretlenek a szintetikus, állatokon tesztelt alapanyagok, viszont fontosak a környezettudatos tényezők, és az ökológiai lábnyomodat is csökkentheted, nos ebben a világban is nyüzsgő élet van. Mutatjuk is a kedvenc márkáinkat, amelyeket neked is feltétlenül ki kell próbálnod! Trend--Nem csak enni jó! Szépülj tojással!http://www.life.hu/trend/20170407-tojas-a-szepsegapolasban.htmlRengeteg olyan alapanyag van, amit elsősorban élelmiszerként tartunk otthon, de a szépségápolásban is hasznos lehet. A méz, a joghurt, a citrom, a zab, a só és a tojás is olyan termékek, amelyek nemcsak elfogyasztva nagyon egészségesek, de például arc- vagy hajpakolásként is rendkívül hatásosak. Ezúttal a húsvét sztárját, a tojást mutatjuk be szépségápolóként. TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.