Mire jó és hogyan működik a primer?

Forrás: giphy.com -
primer szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes illúzióhoz nélkülözhetetlen a sminkelés egyik legfontosabb kelléke, a primer. Mivel sokan nem tudják, hogy pontosan mire is való, csak egy újabb felesleges pénzkidobásnak tartják. Pedig egyáltalán nem az. Tartós sminket szeretnél? Akkor mindenképp próbáld ki.

A primer feltölti a szabad szemmel nem látható pórusokat, kisimítja, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt, így készíti elő az arcbőrt a tökéletes alapozáshoz. A primer használatával ráadásul sokkal kevesebb alapozóra lesz szükséged. De nézzük meg mindezt kicsit részletesebben!

A primer feltölti a szabad szemmel nem látható pórusokat, kisimítja, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt Forrás: giphy.com
  • Az alapozó és a primer között elég lényeges különbség van, bár sokan hajlamosak őket egy kalap alá venni. A primert az alapozó előtt kell feltenni a tökéletes arctisztítás és hidratálás után. A hidratálókrémek lágyítják a bőrt, a primer pedig előkészíti: így biztosítanak tökéletes alapot a további rétegeknek.
  • Többféle textúrában kapható: van krém-, gél- és púderváltozat is.
  • A primerek általában szilikontartalmúak, ezért a szemkörnyéki ráncocskákat is képesek feltölteni, persze csak átmenetileg, amíg a sminket viseled.
  • A szilikonos báziskrémet egyenletesen oszlasd el az arcodon. Egyből érezni fogod, hogy a bőrödnek selymes, lágy érzetet ad, ezért az alapozót is sokkal könnyebb eldolgozni a primerrel előkészített bőrön.
  • A sminket úgy teszi tartósabbá, hogy kitölti az apróbb mélyedéseket, amikbe amúgy összeállna a smink. Tapasztalni fogod, hogy kevésbé fog a sminked lekopni, mint primer nélkül.
A primer tartósabbá teszi a sminket az apróbb mélyedések feltöltésével Forrás: Thinkstock
  • A primer használata ideális a száraz bőrűeknek is, mivel a bőrre kenve védőréteget képez, így meggátolja, hogy kiszáradjon. A problémás bőrtípusra vízbázisú primer az ideális, bár egyénenként változó, ezért érdemes előtte kipróbálni. Előfordulhat, hogy a rosszul megválasztott primer allergiás reakciót vált ki. Ha bizonytalan vagy, érdemes szakemberhez fordulni, hogy a bőrtípusodhoz legjobban illő textúrát használd.
  • A rosaceás területekre világoszöld primert érdemes használni, a bőrszínű alapozóval együtt tökéletesen elfedi a pirosodásra hajlamos bőrt.
  • Ha túlságosan olajos a szemhéjad, és a szemhéjpúderek elmásznak a helyükről, akkor mattító hatású primert érdemes rátenni a tökéletes szemfestés érdekében.

5 ok, amiért a highlight a smink sztárja

Pillanatok alatt szebbnek és frissebbnek mutatja az arcodat, ha helyesen használod ezt a csodaterméket. A highlight ápol és eltakar, de ki is tudja emelni a legelőnyösebb vonásaidat. Olvasd el Larion Oscar sminktippjeit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.