7 divathóbort, amit nem sírunk vissza a 90-es évekből

fashion week 90-es évek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 90-es évek elképesztően gazdag azokban a tárgyakban, amelyeken ma már sírva röhögünk, de annak idején megőrültünk értük. Különösen igaz ez az akkoriban kialakult divathóbortokra, amelyek szerencsére örökre a 90-es években maradtak.

Gigantikus bársony hajgumi

Tényleg rejtély, hogy miért lett ekkora sláger ez a kiegészítő, de az biztos, hogy mindenki ezzel akarta copfba kötni a haját. A klasszikus bársony darabok kedveltek voltak bordó és mélyzöld színben.

Ma már csak mosolygunk rajta, hogy hány hajgumival dobtuk fel a látványt Forrás: American Apparel

Holdjáró

A holdjárónál viszont pontosan tudjuk, hogy a Spice Girls-őrület miatt lett akkora sláger. A fűszeres lányokéhoz hasonlót nem sokan vettek fel az utcára, de a kicsit alacsonyabb, és még így is brutál magas változataik bizony megjelentek az utcákon is.

A Spice Girls holdjáró üzemmódban Forrás: AFP/Fiona Hanson

Cumis ékszerek

Ha a nagy bársony hajgumi rejtély, akkor erre már szavak sincsenek. Nyilván akkoriban fogalmunk se volt róla, és nagyon nem is érdekelt, de a cumiőrület természetesen Japánból indult. Neonszínekben kötelező darab volt nyakláncként vagy kulcstartóként.

Cumi minden mennyiségben. Neked hány volt? Forrás: imisstheoldschool.com

Középen elválasztott haj

Miért annyira vicces a hajközépi elválasztás? Hát mert fiúkról beszélünk. Nick és Aaron Carter például imádta ezt a stílust, és ha nem emlékszel rá pontosan, azért csekkold a régi tablóképedet.

A Backstreet Boys és a középen elválasztott haj esete Forrás: AFP/Jeff Haynes

Csillámok mindenütt

A 90-es években rengeteg fiatal pattant fel a csillámpónira, és le sem szállt róla a 2000-es évek elejéig. Bár a hétköznapokban nem vállalta be minden fiatal, de egy sulibuliba már kötelező elem volt.

Britney Spears teljes pompában csillog Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Apró csatokkal teletűzdelt haj

Ami a fiúknál a középen elválasztott haj, lányoknál az a picike csatokkal teletűzdelt hajkompozíció. Természetesen akkoriban ezt gondoltuk a világ legmenőbb frizurájának, de a 2010-es évek szerencsére csatmentes övezet lett.

Szerencsére ez a hóbort is elmúlt, illetve kislányok még a mai napig viselik, de rajtuk cuki Forrás: Dreamstime

Biciklisnadrág

Ez az abszolút kedvenc! Ha te is a 90-es években voltál fiatal, valószínűleg rengeteg fényképen köszön vissza a térd fölé érő, valószínűleg neonszínekben pompázó sztreccsnaci, magyarul a biciklisnadrág. Ha valaki meg tudja mondani, miért is imádtuk ezt annyira, várjuk a kommenteket!

Biciklisnadrág, rejtély, hogy miért kedveltük Forrás: etsy.com

És ami visszatért...

  • Több olyan trend is visszatért az elmúlt években, amelyekről soha nem gondoltuk volna, hogy valaha is visszakúsznak a 90-es évekből. Ilyen például a haspóló (ma már crop top). Erről pont 2015-ben tanultuk meg, hogy ízlésesen is lehet viselni.
Haspóló 2016-ban Forrás: cdn1.thehunt.com
  • Ehhez hasonló még a farmert farmerral kombináció is, amit a 90-es években szintén nem sikerült ízléses keretek között tartani, manapság azonban csodás outfitekben tündököl ez a furcsa páros.
  • De ne feledkezzünk meg a nyakra feszülős nyakláncról sem, ami viszont még ma is megosztja a divatrajongókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.