Ritka rendellenességek és betegségek a kifutón – Ők a divatvilág hősei

Madeline Stuart Melanie Gaydos Shaun Ross Winnie Harlow
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsére a divat világa ma már rég nem csak a tökéletességről szól – ezt bizonyítja az is, hogy egyre több cseppet sem szokványos, a tökéletességtől pedig igencsak távol álló, de a maguk nemében mégis tökéletes modell jelenik meg a kifutókon és a divatkampányokban. Nézzük, kik ők!

Winnie Harlow

Ritka bőrbetegsége miatt fehér foltok borítják az egyébként színes bőrű Winnie Harlow testét. A gyönyörű 21 éves lányra ennek ellenére két ismert divatcég is felfigyelt.

Winnie-nél négyéves korában diagnosztizálták a ritka bőrbetegséget, a vitiligót, amely következtében, ahol a bőre elveszítette melanintartalmát, ott fehér foltok jelentek meg a testén.

Forrás: Instagram/winnieharlow

Saját bevallása szerint Winnie ennek ellenére mindig gyönyörűnek látta magát, és nem is volt hajlandó azokra odafigyelni, akik mást állítottak róla. Képeit, amelyeket az internetre töltött fel, minden alkalommal több százan lájkolták, és lényegében a közösségi oldalaknak köszönhetően figyeltek fel rá. Annak ellenére, hogy sosem akart hivatásos modell lenni, ma már több világszerte ismert divatcég kifutóján is megjelent, és több divatkampányban is közreműködött már.

Madeline Stuart

A 19 éves Madeline Stuart korábban túlsúllyal küzdött, ám ahhoz, hogy valóra váltsa álmát, és modell lehessen, közel 20 kilótól szabadult meg.

A Down-szindrómás lány eltökéltsége már ebből is jól látszik, így nem is csoda, hogy útja innentől egyenesen vezetett a világ legnagyobb kifutójára.

Forrás: Instagram/madelinesmodelling_

Madeline-t a Manifesta nevű fitneszruházat kérte fel, hogy legyen kampányuk arca. Hitvallásuknak, vagyis a pozitív testképnek és önmagunk elfogadásának és szeretetének képviseletére nem is találhattak volna jobbat a 19 éves ausztrál lánynál, aki közel 40 ezer embert inspirál gondolataival és képeivel Instagram-oldalán nap mint nap. A fotósorozatra az egész világon felfigyeltek, egy évvel később ugyanis már a legnagyobb divateseményen, a New York-i divathéten lépett kifutóra. A fiatal lány manapság ráadásul párkapcsolata miatt is nagyon boldog.

Shaun Ross

Shaun Ross már több divatcéget is megihletett különleges külsejével.

A 24 éves afroamerikai albínó fiút rengeteg bántalmazás érte fiatalabb korában, több késszúrás is tarkítja a testét.

Forrás: Instagram/shaundross

Ennek ellenére sikerült kiemelkednie a bronxi környezetből, és sikeres modell lett belőle, ráadásul több híresség videoklipjében is szerepelt már. Beyoncé, Katy Perry, Lana Del Rey is kérte már a közreműködését. A közvetlensége miatt egyébként nagyon szeretik a barátai és a szakma is. Egyébként nagyon utálja a „milyen érzés albínónak lenni?” kérdést, amit rendszeresen feltesznek neki az újságírók. És hogy mi erre a válasza? „Nem tudom. Azt tudom, hogy milyen emberi lénynek lenni, és erről tudok sokat mesélni.”

Melanie Gaydos

„Tényleg nem vagyok mindennapi, de soha nem gondoltam még magamra csúnyaként” mondja a 27 éves lány. Melanie egy rendkívül ritka betegségben szenved, őt azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy modell legyen.

Az ectodermal dysplasia genetikai rendellenesség, ami nem minden esetben produkálja ugyanazokat a tüneteket. Melanie Gaydosnak például nem nő haj a fején, nincsenek fogai, és az arca is torz.

Forrás: Instagram/melaniegaydos

Ennek ellenére sem vonult háttérbe. Először egy fényképész barátja készített róla képeket, amelyekre az egész világ felfigyelt. Ezen fellelkesedve szerett volna fotómodellként dolgozni, de rengeteg ügynökség visszautasította a jelentkezését, ráadásul azokról sincs feltétlenül jó tapasztalata, akik már dolgoztak vele: „Tudom, hogy sokan csak azért akarnak velem dolgozni, mert jó reklámfogást látnak bennem. Sok olyan kampányt látok, amelyekben hozzám hasonló lányokat szerepeltetnek, aztán később soha többet nem használják őket.”

5+1 legdurvább hiba, amit a lábad borotválása közben elkövethetszhttp://www.life.hu/trend/20160630-a-legdurvabb-hibak-amiket-labborotvalas-kozben-elkovethetsz-1.htmlIgaz, hogy mindig szeretjük pihe-puhán tartani lábainkat, de különösen igaz ez nyáron, amikor nap mint nap kitesszük őket férfiak százainak tekintete elé. De melyek a legnagyobb hibák, amiket mindenképpen el kell kerülni szőrtelenítés közben? Most eláruljuk! Trend--Csinos nyári lábbelik a legjobb áronhttp://www.life.hu/trend/20160630-szerezd-be-olcson-a-nyari-labbeliket.htmlKülönleges eseményre készülsz, vagy éppen most szántad rá magad, hogy lecseréld tavaly vásárolt kedvenc nyári cipődet? Szerezd be legjobb áron az új kedvenceidet! Vásárlásra fel! TrendOrigoVágódj be a párod szüleinél a sminkeddel ishttp://www.life.hu/trend/20160629-vagodj-be-a-parod-szuleinel-a-sminkeddel-is.htmlA párod szüleivel való első találkozás bizony nagy alkalom, amikor biztosan a legjobb formádat szeretnéd hozni. Fogadd meg Várady Polett sminktippjeit, és hódítsd meg a szülőket is! Trend--A 10 legszexibb celebnő, aki kopaszsággal sokkolta a világothttp://www.life.hu/trend/20160629-hollywoodi-celebnok-akik-kiprobaltak-a-kopaszagot.htmlHollywoodban rengeteg színész- és énekesnő próbálta ki a rövid hajat, és néhányan még az egészen tüsi rövidet, sőt, a kopaszságot is bevállalták. Sokaknak ráadásul elképesztően dögösen állt ez az extrém megoldás. Trend--Szerezd be olcsón a nyár legdögösebb sminkcuccaithttp://www.life.hu/trend/20160629-szuper-sminkek-nyarra-amiket-be-kell-szerezned.htmlVégre itt a nyár, amikor kicsit elengedhetjük a fantáziánkat a sminkek terén is. Jönnek a nyaralások, a fesztiválok, amikor sokkal bátrabban használunk színeket és erősebb sminkeket. De arra is érdemes figyelni a nyári sminkek beszerzésénél, hogy könnyű textúrájú legyen, és amiből lehet, vízállót vegyünk. Trend--Ők a fesztiválok legdögösebb magyar sztárjai! Lesd el a stílusukat!http://www.life.hu/trend/20160627-fesztivalos-stilustippek-magyar-celebektol.htmlA fesztiválszezont természetesen a magyar celebek is imádják. Mi pedig imádjuk a stílust, amit ezeken a nyári bulikon hoznak. Íme, kedvenc magyar sztárjaink dögös, vagány és laza szettekben. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.