5 tipp, hogyan lassítsd le a bőröd öregedését

bőr öregedés szépségápolás interherb2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szép és ápolt arc éveket fiatalít az emberen, ezért nagyon megéri odafigyelni arra, hogy mivel ápolod a bőrödet. Hidd el, ha vigyázol rá, üdeséggel és fiatalos kisugárzással fogja meghálálni. 

Napvédelem

Az UVA sugaraknak a bőröregedésben is komoly szerepük van, ugyanis roncsolják a bőrben lévő kollagént, így az hamarabb elöregedik. Az öregedésen túl a bőrrák kialakulása miatt is igen veszélyes az UVA sugárzás, ami ellen csak napvédő szerekkel lehet védekezni. A napozás előtt 30 perccel kenjük be az egész testünket, így természetesen az arcunkat is. Ne feledd: a víz és az izzadság könnyen lemossák, így kétóránként érdemes újra felvinni a krémet.

Forrás: Dreamstime

Figyelj jobban a bőrödre! Fényvédelem forró nyári napokon

Nyáron a bőrápolásra – különösen a fényvédelemre – a szokottnál is jobban oda kell figyelni, hiszen a bőr nem felejt. Szó se róla, kell a testnek a D-vitamin, azt pedig biztosan tudod, hogy délelőtt 11 és délután 3 között a napozást érdemes minimálisra csökkenteni, de ezenkívül vannak még más dolgok is, amikre figyelj oda, ha naptejet vásárolsz. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Relaxáció

A stressz nemcsak a pluszkilókat, de a ráncokat is előcsalogatja. Ezért lassíts: próbáld ki a jógát vagy különböző relaxációkat. A pihentető ébrenlét mellett az alvás is nagyon fontos. Alvás közben termelődik a melatonin, aminek többek között antioxidáns hatásai is vannak, vagyis hozzájárul a szabadgyökök elleni küzdelemhez, így megújítja a sejteket, és regenerálja a bőrt.

Arcápolás

Az arcápolás első lépése az arctisztítás, amit este és reggel is érdemes elvégezni. Reggel a hideg vizes öblítést se hagyd ki, az is jótékony hatással van a bőrödre. Nagyon figyelj rá, hogy a sminket mindig alaposan távolítsd el az arcodról, és még a leghosszabb buli után se feküdj le sminkben. Az arcápoláshoz minden életkorra megvannak a különböző krémek, amelyek táplálják és hidratálják a bőrt. A heti egy arcradírozás is nagyon fontos. Ezzel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, amivel megkönnyíted a krémek alapos felszívódását.

Forrás: Dreamstime

Belső hidratálás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hidratálás mennyire fontos. Nemcsak kívülről, belülről is hidratálni kell a testünket, ha szép bőrt szeretnénk. A megfelelő vízbevitel a ráncoknak és még a narancsbőrnek is jót tesz.

Étkezés

Ha szép bőrt szeretnél, az A-, B- és C-vitaminban gazdag ételeket keresd! A retinol, közismertebb nevén A-vitamin a ráncok elleni küzdelemben elengedhetetlen, a C-vitamin, más néven aszkorbinsav a kollagéntermelésben játszik fontos szerepet, az E-vitamin pedig antioxidáns-tartalma miatt kiemelt fontosságú.

Támogatott tartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.