szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Melyek a leghatásosabb újdonságok a szépségápolás terén? Mi a legjobb megoldás a különböző bőrtípusokra? A bőrmegújítás új dimenzióiba Larion Oscar avat be benneteket. 

Idén betámadtak a fátyolmaszkok, a szérumok, az esszenciák és az arcolajok. Lesöpörték a hagyományos arckrémeket a mindennapi arcszépítés területén. Innovatív, különleges, gyors és eszméletlenül látványos. Igen, a technológiai fejlődés lépést tart a 21. század elvárásaival, a nagyvárosi tempóval, amikor alig van idő magunkra.

Forrás: Dreamstime

Ha hasonló a tempód, akkor neked találták ki a 15 perces fátyolmaszkokat. Népszerűségük titka a hialuronsav magas jelenléte, aminek köszönhetően negyedóra alatt újjászületik a bőröd. Esemény előtti turbóenergia a bőrnek. A világ nagy divateseményein meghódította a New York-i, milánói backstage-eket.

A szérumok, esszenciák gyors felszívódásának és persze a különböző esszenciális hatóanyagoknak köszönhetően pillanatok alatt energiától ragyogóvá varázsolják a bőrödet. Előnye, hogy még jobban felerősíti a rákerülő bőrtípusnak megfelelő krém hatékonyságát. Önmagában használva pedig tökéletes sminkalapot biztosít. Az arcolajok az érettebb bőrnek nyújtanak felüdülést, azonnal látható eredménnyel feltöltik a vízhiányos bőrt, így egész nap ragyogóan üde, egészségtől kicsattanó, rugalmas, szép lesz a bőrszerkezet.

Forrás: Dreamstime

Hogyan ismerd fel, hogy milyen a bőröd, és mire van igénye?

A normál bőr

Tulajdonságát tekintve egyensúlyban van a zsír- és a víztartalom, ezért pórusai zártak, a bőr egyenletes és üde. Ideális számukra a normál bőrre való fátyolmaszkok, esszenciák, kozmetikumok.

A száraz bőr

Tulajdonsága, hogy könnyebben sérül, hámlik, húzódik, zártak a pórusok, a bőr kissé érdes. Minden esetben bőrnyugtató, bőrpuhító, kókuszolaj-, B-vitamin-tartalmú tápláló, nedvességmegtartó szérumokat, arcolajokat használj rá.

Forrás: Dreamstime

A zsíros bőr

Nedvességtartalma jó, pórusai tágak, az arc fénylik. A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen számára, jót tesz, ha vérkeringést serkentő, fertőtlenítő hatású, vizes szérumkészítményekkel ápolod.

Korpázóan zsíros bőr

A legcélszerűbb megoldás erre a bőrtípusra az elhalt hámsejtek eltávolítása radírozással. Kíméletes arcápolás és arcolaj használatával optimalizálható a bőr szerkezete.

Kombinált bőr

Ez a leggyakoribb bőrtípus, jellemzője, hogy a T-zóna zsírosabb, és az arc többi része normál szerkezetű. Az arcápoláshoz ideális a szérum és az esszenciális krémek, amelyek optimalizálják a bőrszerkezetet. A zsírosabb részekre használj mattító, faggyúháztartást szabályzó primert.

Forrás: Dreamstime

Érzékeny bőr

Ha érzékeny a bőröd, nagy gondot kell fordítanod az összetevőkre: kerüld az alkoholtartalmú készítményeket és a durva szemcsés bőrradírokat, a szappant, az illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokat. Védd a bőrödet magas faktorú fényvédő krémekkel. Arckrémben az illatanyagmentes, bőrkímélő, hipoallergén, bőrnyugtató tartalmú készítményeket érdemes használnod.

Érett bőr

Az elmélyülő ráncocskák és a gyorsuló nedvességvesztés miatt érdemes a bőrtömörséget visszaállító, nedvességmegtartó, ránctalanító arckrémeket, esszenciákat használni. Külön nappali krémet, extra fényvédelemmel, este pedig tápláló éjszakai krémet, arcolajat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.