Élénk vagy natúr rúzs, esetleg szájfény – Mit viseljünk 2016 tavaszán?

Forrás: Dreamstime -
tavasz rúzs szépségápolás szájfény árnyalat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben a szezonban a gyümölcsös árnyalatok hódítanak leginkább. A világmárkák elhalmoznak a vitamindús gyümölcsök gazdag színeivel, illatával, amit ajkunkra kenhetünk.

Az örökzöldnek vélt klasszikus piros most kiszorul a palettáról, helyére pedig a trónkövetelő árnyalatok léptek.

Ha igazán trendi akarsz lenni, akkor nem hiányozhat a készletedből egy gyümölcsös szájfény, rúzs vagy ajakápoló.

Forrás: Dreamstime

Mivel bőséges a választék a különböző színpompás árnyalatok között, mindenki megtalálhatja a bőrtónusához legjobban illőt. Emellett arra is figyelj, hogy olyat válassz, ami szépen harmonizál a sminkeddel. Amennyiben világos a bőrszíned, akkor a legideálisabbak számodra a rózsaszínbe hajló árnyalatok, ha mélyebb a bőrszíned akkor a sötétebb, bogyós színek állnak jól.

De nézzük meg részletesebben, hogy milyen típusba tartozol:

  • Ha Taylor Swifthez, Kate Hudsonhoz vagy Nicole Kidmanhez hasonlóan a hajad mézszőke, vörösesszőke vagy világosbarna, a bőröd pedig meleg tónusú, barackos árnyalatú, esetleg szeplős, akkor a tavasz típusba tartozol. A tavasz típus különösen szerencsés, hiszen színpalettája csupa meleg, élénk színt foglal magába. Érdemes kipróbálni a nude színeket, a barackos árnyalatokat. Kísérletezz rózsaszínnel, lazaccal, korallszínnel, naranccsal és pirossal. Ezek remekül állnak majd!
Kate Hudson Forrás: AFP/Gustavo Caballero
  • Kate Middleton, Jessica Biel, Sarah Jessica Parker és Reese Witherspoon a nyár típusba tartozik. A nyár típusra jellemző a hamvasság. A hajszín általában hamvasszőke, hamvas barna, ezüstösszőke, bőrük többnyire porcelánszerű. A nude színek mellett remekül áll nekik a pasztellrózsaszín, a lazac, a mályvás árnyalatok, a lilás tónusok és a hidegebb árnyalatú piros.
Jessica Biel Forrás: AFP/Charley Gallay
  • A latinos színeik ellenére Jennifer Lopez, Jessica Alba is az ősz típusú nőkhöz tartoznak, csakúgy, mint a vörös hajú Marcia Cross, Susan Sarandon vagy Gisele Bündchen. Az ősz típusra jellemzőek a vöröses tónusok, aranyló barnák, némi vöröses beütések. A bőrük színe a bézses árnyalatú mellett lehet egészen kreolos. A nude mellett kísérletezz barackos árnyalatokkal, terrakottával, barnás rúzsokkal. Próbáld ki ajkaidon a bogyószíneket, a rézvöröset, a mélyvöröset, az erdei gyümölcsök színeit is!
Jessica Alba Forrás: AFP/Patrick Kovarik
  • Kim Kardashian, Anne Hathaway, Eva Longoria és Dita von Teese tél típusú nők. Ha barna, fekete, netán jégszőke a hajad, kékes árnyalatú, nagyon világos vagy olívaszínű bőröd van. Neked találták ki a klasszikus piros rúzst, a hot plum árnyalatot, az élénk pinket, a misztikus lilákat és a fukszia árnyalatait, viseld őket bátran!
Anne Hathaway Forrás: AFP/Mark Ralston

5 trükk, amitől sokkal tartósabb lesz a rúzsod

A rúzsok fénykorukat élik, a nude mellett télre visszatérnek az egészen sötét árnyalatok, a piros, a fukszia és társaik. Ám a rúzs csakis ápolt ajkakon mutat jól, és persze vannak alapszabályok, amiket nem árt betartani a kínos helyzetek elkerülése érdekében. Larion Oscar sminkmester trükkjeit érdemes megfontolni!

5 kérdés a szépségről: Horváth Évahttp://www.life.hu/trend/20160425-5-kerdes-a-szepsegrol-horvath-eva.htmlA modell-műsorvezető, bárhol és bármikor látjuk őt, káprázatosan fest. Nem is csoda, hiszen a szépségápolás a mindennapi rutinjának része, ráadásul mivel egy szépségblogot is vezet, rengeteg újdonságot próbál ki – de a hagyományos uborkapakolást sem veti meg. Trend--Hírességek, akik 22 éves koruk előtt plasztikáztattakhttp://www.life.hu/trend/20160422-hiressegek-akik-22-eves-koruk-elott-plasztikaztattak.htmlHollywoodban minden a szépségről és a tökéletességről szól. Ezt hajszolják a legtöbb celeb, ráadásul egyre fiatalabb korban fekszenek kés alá, amiért nincsenek megelégedve magukkal. Íme, néhány híresség, akik tinédzser korukban kezdték a plasztikázást! Trend--Miniszoknya, műszempilla, tusvonal – Így forgatta fel a 60-as évek az egész világothttp://www.life.hu/trend/20160422-igy-forgatta-fel-a-60-as-evek-az-egesz-vilagot.htmlA 60-as években egy új korszak kezdődött, de nézzük csak, mik is történtek: ember lép a Holdra, felhúzzák a berlini falat, az államokban J. F. Kennedyt választják elnöknek, világhódító útjára indul a Beatles, és elkezdődik a miniszoknyakultusz. TrendThinkstockIsten éltesse a kalapok királynőjét! 90 éves lett II. Erzsébethttp://www.life.hu/trend/20160420-ii-erzsebet-kiralyno-a-kalapok-szerelmese-90-eves-lett.htmlSzeptemberben még az Egyesült Királyságban leghosszabb ideje uralkodó koronásfőként ünnepelték II. Erzsébet királynőt, most pedig 90. születésnapja miatt ég lázban a brit monarchia. Mi ezúttal ikonikus kalapkollekciójával emlékezünk meg a nagy napról, és azt a magyar tervezőt is bemutatjuk, aki a királynő egyik kalaposmesterénél dolgozott. Trend--Sminkelj úgy, mint Emma Watsonhttp://www.life.hu/trend/20160419-sminkelj-ugy-mint-emma-watson.htmlA színésznő üde jelenségének titka a "kevesebb néha több" elve. Igazi csendes lázadó, smink terén a no makeup lelkes híve. Ha mégis ki kell tennie magáért, akkor meleg árnyalatokban ragyogva mutatja meg egyéniségét. Trend--Miért jók a BB és CC krémek?http://www.life.hu/trend/20160415-miert-jok-a-bb-es-cc-kremek.htmlSemmi maszkhatás, vastag textúra vagy matt alapozás. Ebben a szezonban a fényes, hibátlan bőrszín a nagy sláger. Ennek eléréséhez válassz ragyogást fokozó sminkterméket. Ha az alapozódat szívesen lecserélnéd légiesen könnyebb megoldásra, akkor próbáld ki a BB vagy a CC krémeket. A választáshoz nézzük meg, mit is tudnak ezek az új generációs bőrtökéletesítő krémek. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.