"A szépség csak jön és megy" – Hollywoodi sztárok, akik másként gondolkodnak az öregedésről

Helen Mirren öregedés fiatalság Diane Keaton Hollywood Meryl Streep Susan Sarandon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21. században, amikor a 40 az új 30, és az 50 az új 40, minden arról szól, hogyan őrizhetjük meg a fiatalságunkat. Az állandó figyelem középpontjában álló hírességek még inkább úgy érzik, hogy 50 felett is 20-nak kell kinézniük, ami általában tragikusan szétplasztikázott külsőhöz vezet. Szerencsére Hollywoodban is akad néhány kivétel, aki máshogy gondolkodik erről. Íme, a méltóságteljes öregedés hívei!

Meryl Streep

A fiataloknak azt tanácsolnám, hogy ne aggodalmaskodjanak annyit. Főleg ne a súlyuk miatt. Amitől furcsa vagy más vagy, mint a többiek, éppen az az erősséged. Ne félj tehát más lenni!

1979-ben és 2015-ben Forrás: Northfoto

Meryl Streep számára az a legfontosabb, hogy esténként mi kerül a család asztalára. A színésznő, aki 37 éve él boldog házasságban a szobrász Don Grummerrel, abszolút híve a „szépség belülről fakad” mondásnak, aminek szerinte a legelső lépcsőfoka a megfelelő táplálkozás. A 66 éves sztár ennek megfelelően az organikus termesztésű, vegyszerektől mentes élelmiszerekben hisz. Persze a testmozgást sem hanyagolja, leginkább úszni szeret. Meryl Streep mindig is azt hangoztatta, hogy a test csak akkor lehet egészséges és fiatal, ha a lélek is az. Ehhez mi kell? Támasszunk újabb és újabb kihívásokat az életben, tanuljunk sokat önmagunkról, de azért ne vegyük túl komolyan magunkat – vallja a színésznő.

Helen Mirren

A kor nem olyan dolog, ami miatt aggódni kell. A testünk ugyan öregszik, de az elménk egyre több dolgot ért meg a világból, ami csodálatos.

1981-ben és 2015-ben Forrás: Northfoto

Helen Mirren saját bevallása szerint a hétköznapokban nem tesz semmi különöset a szépségért. Hidratálót is leginkább csak azért használ, mert egyszerűen jó érzés felkenni. A kozmetikai termékeknek igen, de a sminkeknek nem nagyon tud ellenállni. Szívesen kipróbálja az újdonságokat, de azt vallja, hogy idősebb korban a kevesebb több: „Halvány alapozás és egy szép rúzs. Ennyi az egész.” Ami a fiatalító tippeket illeti, a színésznő a lepedőakrobatikára esküszik, amiért képes egy órával korábbra húzni az ébresztőórát. Semmi kétség, Helen Mirren igazi örökifjú, akit nem érdekelnek olyan apróságok, mint az életkor.

Diane Keaton

1975-ben és 2015-ben Forrás: Northfoto

A 70 éves híresség számára az egészséges életmód a megfelelő fényvédő szerek használatánál kezdődik. Diane Keatonnél ugyanis 21 éves korában bőrrákot diagnosztizáltak. A betegség miatt korán felismerte, hogy a múlékony szépségnél sokkal lényegesebb dolgok is vannak, és azóta is ebben a szellemben éli az életét. A bohókás stílusát is a betegsége alakította: szinte soha nem jelenik meg kalap nélkül, amivel a napfény káros hatásaitól védi magát. Egyébként soha nem zavarta, hogy különcségével kitűnik a tömegből, és a hollywoodi színésznők által elvárt sémákhoz sem illeszkedik. Let's Just Say It Wasn't Pretty című könyvében hosszan írt arról, hogyan tudott mindig önmaga maradni, és miért volt fontos, hogy minden esetben vállalja stílusát és személyiségét.

Susan Sarandon

Az évek során rájöttem: a legfontosabb dolog, hogy mindig hiteles maradj, és foglalkozz a belső éneddel.

1978, 2015 Forrás: Northfoto

A színésznő tökéletes példája annak, hogy a szépség az önbizalomból fakad. Amikor egy interjúban az 50 feletti nők mindennapi bőrápoló szokásairól kérdezték, csak annyit válaszolt, hogy ő nem tud ilyenekről, így valószínűleg már az összeset megszegte. A nemrég szépségnagykövetként debütáló sztár legtöbbet hangoztatott tanácsa, hogy a dohányzást legjobb el sem kezdeni: amellett, hogy rendkívül egészségtelen, a bőrt is tönkreteszi. Az ételeknél az antioxidánsokban gazdag fogásokat keresi, ami pedig a mozgást illeti, a színésznő igyekszik sok helyre gyalog menni, és pingpongozni is jár, ami a testét és az elméjét is megmozgatja.

Nyugdíjba vonul minden idők leghíresebb szupermodellje, Cindy Crawfordhttp://www.life.hu/trend/20160201-cindy-crawford-szupermodell-50-evesen-abbahagyja-a-modellkedest-es-nyugdijba-vonul.htmlCindy Crawford 50. születésnapja után azt tervezi, hogy végleg maga mögött hagyja modellkarrierjét. TrendOrigoSzuper sminktrükk februárra - Ha már te is a tavasz varázslatos színeire vágysz!http://www.life.hu/trend/20160131-sminktrukk-februarra-larion-oscartol.htmlMár unod a szürkeséget, és egy kis tavaszi életérzésre vágysz? Próbált ki Larion Oscar februári sminktrükkjét, ami garantáltan feldobja a tél utolsó napjait. TrendThinkstockLori Petty színésznő borzalmas rózsaszín ruhában pózolthttp://www.life.hu/trend/20160131-lori-petty-szineszno-borzalmas-ruhaja-a-screen-actors-guild-awardson.htmlEz mi? És miért? Hogyan jutott eszébe? Nincsenek barátai, vagy legalább egy stylist, aki őszintén megmondta volna neki, hogy "Lori, ez borzalmas!" Trend--Horváth Éva szexi combokat villantott a dzsungelbenhttp://www.life.hu/trend/20160130-horvath-eva-szexi-combokat-villantott-a-dzsungelben.htmlAhogyan arról korábban beszámoltunk: álomszép helyen tölti luxusnyaralását Horváth Éva, aki ezúttal a dzsungelben villantott szexi combokat. Trend--Vagány szelfivel jegyzi kihívása végét D. Tóth Krisztahttp://www.life.hu/trend/20160130-vagany-szelfivel-kozeledik-kihivasa-vegehez-d-toth-kriszta.htmlHolnap, 41. születésnapján ér véget D. Tóth Kriszta kihívása, melynek során mindennap smink nélkül örökítette meg magát. Az utolsó előtti fotója minden eddiginél vagányabb lett. TrendOrigoLazaság és kismamadivat a vörös szőnyegen - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160128-heti-stilusmustra-szerepel-benne-jessica-alba-diane-kruger.htmlA héten az haute couture divathét tartotta lázban a sztárokat - itt minden divatrajongó megcsillogtathatta remek stílusérzékét. De végre láttuk a pocakos Anne Hathawayt is a vörös szőnyegen, és megértük, hogy az isteni Monica Bellucci stílusbakit vétsen. Következzen a Life.hu heti stílusmustrája. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.