karikás szem sminktrükk kialvatlanság duzzanat Larion Oscar elszíneződés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belenézel a tükörbe, és csak a karikákat látod? Nem tudod, hogyan szüntesd meg vagy fedd el a fáradtság nemkívánatos jeleit? Több tényező is felelős lehet a szem alatti karikák és duzzanatok kialakulásáért, de ne aggódj, mindenre van megoldás; fogadd meg Larion Oscar sminkmester tanácsait!

A karikás szem egyik ismertetőjele, hogy a szem alatti terület elszíneződik, aminek nem csak a kialvatlanság lehet az oka: a nyirokkeringés, a vékony bőr, a folyadék hiánya és a nem megfelelő ápolás is hozzájárulhat.

A nyúzott, fáradt és karikás szemek kisimítására tökéletes az uborka, de egy lehűtött fémkanál is pillanatok alatt felfrissíti a tekintetet.

Ha ezeket a megoldásokat túl macerásnak érzed a reggeli készülődés közepette, akkor érdemes beszerezned egy uborkás szemkörnyékápolót, amivel bátran kenegetheted a szem alatti területet.

Forrás: Thinkstock

Ha duzzadt a szem területe, annak komolyabb okai is lehetnek: veseelégtelenség, allergia vagy anyagcserezavarok. Így ha a duzzanat huzamosabb ideig fennáll, nem árt elmenni egy alapos kivizsgálásra. Ha viszont csak időszakos látogató, akkor egy-két otthoni praktikával is orvosolható. Olyan egyszerű alapanyag is segíthet rajta, mint a nyers krumpli, ami gyorsan magába szívja a vizesedést.

Jót tesz neki a koffein is: a kávézaccot vagy a teafiltert bátran ráteheted az érintett területre, de használhatsz koffeintartalmú szemkörnyékápolót is.

Harmincon túl érdemes jobb teljesítményű krémre váltani: a szemkörnyékápoló helyett használj szemránckrémet, aminek összetétele megtartja a szem finom bőrének rugalmasságát, és késlelteti a mimikai ráncok elmélyülését.

Forrás: Thinkstock

Sminktrükkök, amikkel álcázni tudod a fáradtság jeleit:

  • Az első és legfontosabb, a primer!

Már a tulajdonképpeni sminkelést megelőző fázisban is halványíthatod optikailag a karikákat,

a szilikonos báziskrémek ugyanis azonnal üdébbé varázsolják a szemkörnyék finom bőrét.

Ezek használatával ráadásul nagyon jól megágyazol az alapozónak, ami így sokkal tartósabbá válik. A bázis más szempontból is igen praktikus, azt is megakadályozza, hogy a finom kis hajlatokba beüljön a korrektor.

  • Így válassz korrektort!

A szem felfrissítésére a fényvisszaverő tulajdonságú korrektor az ideális választás.

Egy-két árnyalattal világosabb korrektort használj, amit feltehetsz ecsettel, de akár az ujjaddal is.

Fontos, hogy az eldolgozás után fixáld le púderrel, hogy tartós maradjon. A legideálisabb az álcázott területre a transzparens porpúder, mert sokkal finomabb, mint a préselt kompakt púderek.

Forrás: Thinkstock
  • Használd helyesen!

A frissebb hatás érdekében ne csak a szem alá tedd a korrektort. A szemzugtól az orrnyereg mentén egy picivel az orr alatt húzd le, majd kösd össze a külső szemzuggal. A körülhatárolt terület egy háromszöget zár be, azt világosítsd ki, és szépen dolgozd össze a széleket a bőrszíneddel megegyező színű alapozóval.

  • Arcpír a karikák ellen!

A reggeli, nyúzottabb kinézetet pillanatok alatt kompenzálhatod a pirosítóval. Ha az arcformádnak megfelelően helyezed fel az arcpírt,

megemeli az arccsontot, és a gravitáció ellen dolgozva feszesebbnek tűnik a bőr, valamint elvonja a figyelmet a karikákról.

Forrás: Thinkstock
  • Kell egy élénk rúzs!

Az élénk szín üdébbé varázsolja a tekintetet, ezért ha fáradtabbnak érzed magad, tegyél fel egy harsány árnyalatú ajakrúzst, és meglátod, felragyogsz tőle. Volt karika, nincs karika!

Pofonegyszerű szépségpraktikák őszre Larion Oscar sminkmestertőlhttp://www.life.hu/trend/20150911-oszi-sminkek-ecsetek-es-az-arcbor-felkeszitese-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlItt van az ősz, itt van újra... Itt az ideje, hogy alaposan felkészülj a szezonváltásra, hiszen az ősz közeledtét a bőr is megérzi. Larion Oscar sminkmester megmutatja, hogyan kezdj neki a piperéid ősziesítésének. TrendThinkstockMilyen a tökéletes menyasszonyi smink? Larion Oscar elárulja!http://www.life.hu/trend/20150502-eskuvoi-smink-tippek-es-trukkok-larion-oscartol.htmlA menyasszonyi ruha, a tökéletes helyszín, a zenekar kiválasztása mellett a smink apróságnak tűnik, pedig nem az: egy kevésbé jól sikerült make-up ugyanis nemcsak az esküvői fotókon mutat rosszul, de az ara kedvét is nagyon elronthatja. Kerüld el a bakikat – Larion Oscar sminkmester elárulta, hogyan!Trend--Rúzs apró ajkakon - miért ne? Ravasz trükkök Larion Oscar sminkmestertőlhttp://www.life.hu/trend/20150409-smink-ls-szepsegapolas-ruzs-kis-ajkakra-larion-oscar-trukkjei.htmlOdáig vagy a mámorítóan szép tavaszi rúzsokért, ám túl picinek gondolod az ajkaidat ahhoz, hogy ilyesmit bevállalj? Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan viselheted mégis kedvenc tavaszi színeidet – lesd el a profi trükkjeit!TrendThinkstockÁlomszép smink 40 felett is - Larion Oscar elárulja, mire figyelj odahttp://www.life.hu/trend/20150309-igy-sminkelj-40-felett-larion-oscar-tippjei.htmlHuszonévesen még gyönyörű lehet a smink nélküli arc, ám 40 felett nem árt megtanulni néhány trükköt, amivel szebbé teheted a bőröd. Larion Oscar sminkmester tippjei következnek. Trend--Igenis létezik tökéletes szemceruza! Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan válaszd kihttp://www.life.hu/trend/20150421-tokeletes-szemceruza-larion-oscar-tippjei-hogyan-hasznald.htmlSzemceruzája mindenkinek van, de csak nagyon kevesen tudják megfelelően használni. Larion Oscar sminkmestert faggatjuk arról, hogyan tanuljuk meg mi is seperc alatt a szemceruza trükkjeit.Trend--Sztár vagyok, hogy sminkeljek? - Larion Oscar tippjeihttp://www.life.hu/trend/20150204-ha-sztar-lennek-igy-kene-sminkelnem-a-voros-szonyegen-larion-oscar-tippjei.htmlDübörög a díjátadószezon, így ilyenkor a csodás kreációk mellett a sminkek is előtérbe kerülnek. Larion Oscar sminkmester mesélt arról, hogyan érdemes sminkelni, és mire is kell figyelni, ha az ember lánya a vörös szőnyegre téved.TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.