Varázsolj az ajkaiddal! Téli rúzsorgia és tippek a profitól

rúzs smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén télen minden szín jöhet, ami csak a palettán van: ugyan az abszolút sláger a nude ajak, de a lilák, a bogyószínek és a pirosak is virágkorukat élik. Nem tudod, milyen szín passzol hozzád, és szívesen kipróbálnál valami újat, valami különlegeset? Nagy téli rúzsmustra következik Larion Oscar sminkmester tippjeivel. 

Larion Oscar, a Jónő team oszlopos tagja és a Maybelline sminkmestere jól tudja, mi a trend: idén több bemutatóra is sminkelt modelleket a New York-i divathéten. Oscar imádja a rúzsokat, és elárulta, két színnek minimum ott kell lennie minden női neszesszerben. Az egyik a nude, a másik pedig az egyéniségünkhöz legjobban passzoló piros ajakrúzs, a többi szín pedig már abszolút arra van bízva, milyen habitusúak vagyunk. Kifaggattuk, milyen árnyalatok passzolnak legjobban a négy színtípushoz - kísérletezz bátran!

Tavasz típus

Ha Taylor Swifthez, Kate Hudsonhoz vagy Nicole Kidmanhez hasonlóan a hajad mézszőke, vörösesszőke vagy világosbarna, a bőröd pedig meleg tónusú, barackos árnyalatú, esetleg szeplős, akkor a tavasz típusba tartozol. Ezt a csoportot jellemzi még a különleges szemszín: lehet türkiz, zöld, aranybarna. Ruhaválasztás terén jól állnak a citromsárga, narancssárga, halványrózsaszín, égszínkék, fűzöld, korall, farmerkék darabok.

1. Lancome, 2. L'Oréal, 3. Catrice, 4. The Body Shop, 5. Rimmel, 6. Clinique, 7. Max Factor
Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,A tavasz kategória különösen szerencsés, hiszen színpalettája csupa meleg, élénk színt foglal magába. Érdemes kipróbálni a nude színeket, a barackos árnyalatokat. Kísérletezz rózsaszínnel, lazaccal, korallszínnel, naranccsal és pirossal. Ezek remekül állnak majd!"

Nyár típus

Kate Middleton, Jessica Biel, Sarah Jessica Parker és Reese Witherspoon is ide tartozik. A nyár típusra jellemző a hamvasság: a hajszín általában hamvasszőke, hamvasbarna, ezüstös szőke, bőrük többnyire porcelánszerű, a szemük szürkéskék, világosbarna vagy szürkészöld. Ruhaválasztás terén a visszafogottabb színek passzolnak hozzájuk: a pasztell árnyalatok, szürke, fehér, rózsaszín és a türkizzöld.

1. The Body Shop, 2. Lancome, 3. és 5. L'Oréal, 4. Estée Lauder, 6. Catrice, 7. MAC Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,A nude színek mellett remekül áll nekik a pasztellrózsaszín, a lazac, a mályvás árnyalatok, a lilás tónusok és a hidegebb árnyalatú piros."

Ősz típus

A latinos színeik ellenére Jennifer Lopez, Jessica Alba is az ősz típusú nőkhöz tartoznak, csakúgy, mint a vörös hajú Marcia Cross, Susan Sarandon vagy Gisele Bündchen. Az ősz típusra jellemzőek a vöröses tónusok, barnák aranyló ragyogással, némi vöröses beütéssel. A bőrük színe a bézses árnyalatú mellett lehet egészen kreolos, a szemük pedig erőteljes színű: meleg árnyalatú aranybarna, sötétzöld, zöldes-barna. Ha ősz típus vagy, bátran viselj érettebb színeket: drappot, barackszínt, sötétzöldet, bordót, barnát.

1. Catrice, 2. The Body Shop, 3. Maybelline, 4. és 8. MAC, 5. L'Oréal, 6. Bobbi Brown, 7. Rimmel Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,A nude mellett kísérletezz barackos árnyalatokkal, terrakottával, barnás rúzsokkal. Próbáld ki ajkaidon még a bogyószíneket, a rézvöröset, a mélyvöröset, az erdei gyümölcsök színeit is!"

Tél típus

Kim Kardashian, Anne Hathaway, Eva Longoria és Dita von Teese is tél típusú nők. Ha barna, fekete, netán jégszőke a hajad, kékes árnyalatú, nagyon világos, alabástrom vagy olívaszínű bőröd van, a szemed szürkéskék, kékeszöld vagy sötétbarna, akkor te is a tél típusba tartozol. Nagyon jól állnak neked az erős kontrasztok, színeid a fekete, fehér, szürke, királykék, smaragdzöld, neonpink, sárga, piros és lila. Ha ebbe a csoportba tartozol, ne félj használni az élénk színek nyújtotta lehetőségeket mind ruházkodás, mind a sminkek terén.

1. Clinique, 2. L'Oréal, 3. Bobbi Brown, 4. Essence, 5. Manhattan, 6. és 8. MAC, 7. Estée Lauder Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,Neked találták ki a klasszikus piros rúzst, a hot plum árnyalatot, az élénkpinket, a misztikus lilákat és a fukszia árnyalatait - viseld őket bátran!"

A szerző véleménye

,,Nyár típusú nő vagyok, korábban nem igazán rúzsoztam a számat, egyszerűen nem éreztem, hogy tűzpiros ajakkal tényleg önmagam lennék. Manapság nagyon sok fiatal erősen rúzsozza magát, de szerintem el kell telnie pár évnek ahhoz, hogy viselni is tudja valaki a színeket. Nemrég Oscarral beszélgettem, ő javasolta, hogy igenis próbálgassam a szebbnél szebb árnyalatokat. Megfogadtam a tanácsát, beszereztem egy csodás, hideg tónusú fukszia és egy nagyon lila ajakrúzst a nude színek mellé, amik kiemelik a kék szemeimet. Imádom őket, még akkor is, ha sokszor azt érzem, hogy a környezetemet ez sokkolja, hiszem megszokták a természetességet. Nekem viszont nagyon tetszik, és szerintem ez a lényeg!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.