fashion week Viva Comet 2014 Megasztár sminkelés Comet Hien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig múlt húszéves, de már tökéletesen tisztában van azzal, mi áll jól neki. A színeket mesterien kombinálja egymással, egyszer bájos fiatal lánynak öltözik, de ha úgy tartja kedve, bőrben és tűsarkúban hódít. A minap belestünk a június 11-i Comet-gálára készülő Hien gardróbjába.

A vietnámi származású fiatal lány 2008-ban tűnt fel a Megasztárban, akkor még csak 14 éves volt. A stylistok már akkor is imádták, hiszen minden istenien állt rajta. Ez pedig még mindig így van: Hien hat évvel a Megasztár után idén is ott van a VIVA Comet legjobb énekesnő-jelöltjei között. Az énekesnő fiatalkora óta a médiában dolgozik, a ruhákat azonban már kiskorában is imádta. "Mindig is szerettem öltözködni, de ahogy bekerültem ebbe a szakmába, ez a dolog még jobban fokozódott. Nekem a divat egyfajta önkifejezés – érdekel, követem, de ha nincs kedvem, nem erőltetek magamra ruhákat csak azért, mert trendi" – meséli a tudatos fiatal énekesnő.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Hien hangulatembernek vallja magát, ezt pedig az öltözködése is tükrözi. Az interjúra, amely épp a kánikula kezdete előtt volt, kedvenc alapdarabjaiban érkezett: laza, szakadt farmert, bakancsot és egyszerű szürke pólót viselt. Saját bevallása szerint imádja az efféle szetteket: a hétköznapokban szívesen választja a szakadt farmer, póló és sportcipő kombinációt, különösen akkor, ha sűrű napjai és sok fellépése van. Ám gyakran húz szoknyát és magas sarkút is, és bármikor végigbulizza az estét tűsarkú bokacsizmában. A lábát szívesen hangsúlyozza, a mélyen dekoltált ruhadarabokat azonban nem igazán kedveli. "Általában igyekszem nem mindent megmutatni. Egy nagyon kivágott ruhánál szerintem sokkal érdekesebbek azok a darabok, amik a színük, az anyaguk vagy a fazonjuk miatt különlegesek. Például szívesen viselek nyáron csinos sortot egy zártabb felsővel, például egy különleges inggel."

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A fiatal előadó többnyire a barátnőivel vásárol a bevásárlóközpontokban, ha pedig időhiányban szenved, már előre kinézi a kedvenc márkái oldalán azokat a darabokat, amelyekre szüksége van, hiszen ezzel is időt spórol. Kedvenc színei a babakék, a lazacrózsaszín, az almazöld és a türkiz, de imád kísérletezni is. A legtöbbet egy Mangano bőrdzsekire költötte, amibe azonnal beleszeretett. Ám ez egy igen extra darab, így nem viseli túl gyakran. A No more című klipjéhez viszont pont passzolt, így nem volt kérdés, felveszi-e.

/1406/Hien_201461193112

A Comet-jelölt énekesnő imádja az ékszereket, a bizsuktól a gyöngyökig mindenevő. Órát szinte mindig visel, a jelentős ékszergyűjteményéből pedig sokszor ajándékoz barátnőknek, rokonoknak. Az ékszerek mellett a lábbelikért is odáig van: igyekszik kreatívan választani. "A sima fekete-fehér darabok nem az én műfajom. Imádom a különleges színű dolgokat, tornacipőből például van egy arany és egy levendulalila a gardróbomban. Gyakran viselek bakancsot, mert laza és vagány, nagyon passzol hozzám. Nyáron imádom a sarukat, és odáig vagyok a magas sarkú, néhány pántos szandálokért. A Comet-gálán is viselek majd ilyet" – mesélte Hien, aki a kedvünkért azt is megmutatta, milyen elegáns ruhákban tudja elképzelni magát a szerda esti gálán. A fiatal énekesnőn remekül állt a Ruzsa Magdi divattervező által megálmodott, apró ezüst gyöngyökből összerakott ruhacsoda, csakúgy, mint a szuperszűk bőrszoknya romantikus míderrel. Persze lazább szettel is készül az énekesnő a fellépésre. Idén a zenekarával lép fel, laza, bulizós hangulat lesz a színpadon, így a fellépőruha is ehhez igazodik. A darab még számunkra is meglepetés, annyit azonban Hien elárult, hogy egy egyszerű szabású, ám különleges színű és anyagú ruhát visel majd.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Hien nem csak a divatot imádja – a szépségápolásra is nagy hangsúlyt fektet. Az énekesnő szerint a gyönyörű hajkoronája csak a genetika ajándéka, ám ő is igyekszik tenni érte: rendszeresen jár frissítő vágásra, balzsamot mindig használ, néha pedig alkalmazza az édesanyjától tanult citromos öblítést is. A bőre is tökéletes, de arctisztítóval, tonikkal és hidratálóval naponta ápolja az arcát. Az interjúra készült gyönyörű sminkjét pedig meglepő módon ő maga készítette el, így kétségünk sincs afelől, ha valamiért nem lenne kedve énekelni, Hien a sminkes szakmában simán megállná a helyét.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Mivel régóta sminkelnek már, volt időm megtanulni a trükköket, a fogásokat. A profi sminkeseimet mindig faggattam, mit miért csinálnak. Megtanultam, mit és hogyan hangsúlyozzak az arcomon. Persze smink nélkül is simán elmegyek bárhová, de ha olyan kedvem van, erősebben festem ki magam. Imádom a natúr sminket valami feltűnő színű rúzzsal, és gyakran kísérletezem is, mik állnak jól nekem. Festeni is imádok a vásznon – rajongok a szebbnél szebb színekért."

"Ha bejön, akkor akarom!" - Sztárgardób: Kiss Ramónahttp://www.life.hu/trend/20121205-sztargardrob-a-baratok-kozt-zsofija-kiss-ramona-ruhatara.htmlSzívesen öltözik királylánynak és tipeg tizenkét centiméteres tűsarkakon, ha ahhoz van kedve, de van, hogy lógós farmerben, tornacipőben, baseballsapkával a fején váltaná meg a világot. Tíz éve ő alakítja Zsófit az ország legnépszerűbb szappanoperájában, karakterétől olykor meg is irigyel néhány ruhadarabot. Ez alkalommal Kiss Ramóna, a Barátok közt színésznője avatja be gardróbtitkaiba a Life.hu-t.TrendSztárgardrób: Vágó Réka, a sztárok cipőtervezőjehttp://www.life.hu/trend/20120806-sztargardrob-kedvenc-ruha-cipo-taska-vago-reka-cipotervezo-trendi.htmlAzt állítja, ő bizony színes, magas sarkú cipő lenne, de imádja a lapos talpúakat is, egyik kedvenc ruhadarabja a szürke póló, amiből "vagy hatszáz" van a szekrényében. Vágó Réka cipőtervező nem a klasszikus értelemben vett sztár, de - ha közvetve is - köze van a világukhoz. A Life.hu Sztárgardrób sorozatában most a magyar divatvilág egyik nagy bennfentesének kedvenceit mutatjuk meg.TrendSztárgardrób: Ördög Nórahttp://www.life.hu/trend/20120604-sztargardrob-ordog-nora-1.htmlNáray Tamás egyszer azt mondta róla, az a típus, akire ha az abroszt ráadod, azt is tudja viselni. Mi ezt nem próbáltuk ki, csupán arra kértük, mesélje el a divattitkait és mutassa meg a kedvenc ruhadarabjait. A Life.hu Sztárgardrób sorozatának második részében Ördög Nórával beszélgettünk divatról, olcsó és drága ruhákról, magyar ékszertervezőkről és angyali tollmániáról.Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.