hajápolás olívaolaj fahéj szőkeség citrom praktikák kamilla méz természetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élvezzük a nyarat, a forró napsütést, ilyenkor egy-egy új ruha, csini rúzs vagy akár egy új hajszín is feldobhatja a kedvünket. Változni mindig izgalmas, de ha te az óvatosságra szavazol, és nem vagy a merész újítások híve, akkor világosíts egy árnyalatot a hajszíneden - természetes módszerekkel.

A kémiai festés megváltoztatja a haj szerkezetét

A hajfestékek összetevői manapság már bőrbarát anyagokból állnak, ám azt leszögezhetjük, hogy nem tesznek jót a hajnak, hiszen megváltoztatják a haj belső szerkezetét, ott különböző molekulák kapcsolódnak, így lehet más színű a hajad. Sok nő dönt a természetazonos festékek használata mellett, és inkább barátkozik meg a saját hajszínével, mintsem károsítsa, amit a természet adott.

A türelem rózsát terem

Elsősorban türelemre és rendszerességre lesz szükséged. Nem lesz elég 3 óra, mint a fodrásznál, és a sötét hajadból sem lesz platinaszőke. Nem is ez a cél, hanem az, hogy a fokozatosság elvén a saját hajszínedet frissítsd. A világosabb haj úgyis fiatalít, és nyáron ki ne szeretne napszítta hatású frizurát!

Thinkstock
Thinkstock

Otthoni praktikák a hűtőből és a konyhaszekrényből

1. Citrom és olívaolaj

Csak semmi hidrogén-peroxid, szőkítőpor, még a nevük is elrettent! Inkább facsard ki egy citrom levét, keverd el egy evőkanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy még kenhető elegyet kapj. A citrom savassága miatt önmagában ártana, vízzel hígítva és az olívaolaj ápoló hatásával azonban hibátlan. Kend át vele a hajadat, majd ülj ki a napra. A napsugarak és a citrom hatására a hajszíned világosabb lesz, de sajnos nem egy délután alatt. Minimum háromszor ismételd meg a műveletet. Ha nem süt a nap, esti filmnézés közben is felteheted a szőkítő citrompakolást. Néhány óra elteltével mosd le, és ha szárazabb a hajvéged, ricinusolajjal vagy kókuszzsírral ápold őket.

2. A nyugtató kamillatea is szőkít

Egy liter forró vízzel készíts erős kamillateafőzetet, és a hajmosás végén ezzel öblítsd át a hajadat. Még jobb, ha a fent említett citromos pakolást ezzel öblíted le a művelet végén. A kamillát már az ókorban is használták szőkítésre. Gyógyszertárban vagy drogériában kapható kamillavirágot főzz, csak ezzel lesz garantált az eredmény. A filteres teák erre nem alkalmasak.

Ha csak a kamillafőzetet alkalmazod, lassabban éred el a kívánt eredményt. A hajadat hagyd megszáradni a kamillával.

Thinkstock
Thinkstock

3. Méz és őrölt fahéj a világos tincsekért

Gondoltad volna, hogy ez a finom fűszer szőkítő hatással bír? Keverj össze két evőkanál mézet egy teáskanál őrölt fahéjjal, kevés víz és a már említett olívaolaj vagy kókuszzsír kenhetőbbé teszi az egyveleget. Oszlasd el a hajadon, tekerj rá frissentartó fóliát vagy törölközőt, de ki is ülhetsz a napra. Amíg bírod, hagyd rajta. A mézet kicsit nehezebb lesz kimosnod a hajadból, de megéri. Alkalmazd többször, hogy látható eredményt érj el.

4. Strandolni mész? Önts mindent egybe

Ha időd nagy részét a parton töltöd, akkor vigyél magaddal a strandra egy spriccelős flakont, benne mindezzel a földi jóval. Citromlé, fahéj, kamillateával hígítva, és napozás közben időnként fújd a hajadra. A mézet most hagyd ki, nehogy a darazsak megtámadjanak. Kellemes szépülést, szőkülést!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.