Az ikonikus stílusok harca: mom vs. boyfriend jeans

Portrait,Of,Young,Beautiful,Woman,Posing,On,Sand,,Playing,With
Shutterstock - Victoria Fox
farmerek outfit
Az elmúlt évtizedekben a divat világában számos stílus és trend vált népszerűvé, majd tűnt el a színről. Azonban van két olyan farmertípus, amelyik tartósan megőrizte helyét a divatvilágban: a mom style és a boyfriend farmerek. Ezek a jeans stílusok nemcsak kényelmet és praktikumot kínálnak, hanem kifejezik viselőik egyéniségét és stílusérzékét is.

Az utóbbi években a mom jeans újra népszerűvé vált, különösen a vintage és retro stíluskedvelői körében. A boyfriend jeans különösen népszerű az utcai divatban és a laza, casual megjelenésben.  Ha szereted a klasszikus, nőies megjelenést és kiemelnéd a derekad, a mom jeans lehet a jobb választás. Ha inkább a laza, casual stílust kedveled, és a kényelem elsődleges számodra, a boyfriend jeans a te farmered.   

A mom jeans örök divat 

A mom jeans az 1980-as és 1990-es években vált népszerűvé, különösen az anyák körében, innen ered a neve is. Jellemzői közé tartozik a magas derékvonal, laza szabás, és általában egyenes vagy enyhén bővülő szárak. Ezek a farmerek gyakran merevebb, vastagabb anyagból készülnek, ami tartósabbá és strapabíróbbá teszi őket. 

Two,Young,Elegant,Woman,In,Posing,Together,At,White,Background.
Mom jeans, mint örök divat 
Forrás: Dmitry_Tsvetkov/Shutterstock

Az elmúlt években a mom jeans visszatért a divatba, és a fiatalabb generációk is előszeretettel viselik. Ennek oka részben az, hogy ezek a farmerek nagyon kényelmesek, és jól kombinálhatók különféle felsőrészekkel és kiegészítőkkel. A magas derék előnyös lehet a testalkat, azaz a vékony derék és kerek csípő kiemelésére, míg a lazább szabás kényelmes és szintén trendi megjelenést biztosít. 

A mom jeans-t sokféleképpen lehet viselni. Egy egyszerű fehér pólóval és sportcipővel lezser, hétköznapi megjelenést biztosít, míg egy elegáns blúzzal és magas sarkú cipővel alkalmi viseletként is megállja a helyét. A rétegezés is népszerű: egy pulóver vagy bőrdzseki tökéletes kiegészítője lehet ennek a stílusnak. 

A boyfriend jeans továbbra is trendi 

A boyfriend jeans szintén az 1990-es években vált népszerűvé. Nevét onnan kapta, hogy olyan, mintha a nők a barátjuk farmerjét viselnék. Jellemzője a laza, bő szabás, az alacsonyabb derékvonal, és gyakran felhajtott szárak. Ezek a farmerek általában puhább anyagból készülnek, hogy még kényelmesebbek legyenek. 

Outdoor,Full-length,Portrait,Of,Young,Fashionable,Woman,With,Long,Hair,
A boyfriend jeans továbbra is trendi 
Forrás: Victoria  Fox/Shutterstock

A boyfriend jeans is többször visszatért a divatba, legutóbb a 2010-es években. Az oversized trendekkel együtt ez a stílus is újra népszerűvé vált. A kényelem és a laza megjelenés továbbra is nagy vonzerőt jelent a viselői számára. 

A boyfriend farmerek sokféleképpen variálhatók. Egy sima trikóval és tornacipővel laza, utcai stílust képviselnek, de egy selyemblúzzal és magas sarkúval elegánsabb megjelenést is el lehet érni. A rétegezés itt is gyakori: egy hosszú kabát vagy egy oversized pulóver tökéletesen kiegészíti a boyfriend farmert. 

Mind a mom style, mind a boyfriend farmerek nemcsak a múltban voltak népszerűek, hanem a modern divatban is jelentős helyet foglalnak el. Kényelmük, sokoldalúságuk és az a képességük, hogy kifejezzék viselőik egyéniségét, garantálja, hogy még sokáig a trendek élvonalában maradjanak.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.