2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Kiborult az egykori modell: újra a beesett arc és gyufaszálvékony combok hódítanak a kifutókon

Sophie Anderton
Northfoto -
Párizsi Divathét modell anorexia
Sophie Anderton úgy véli, nagyon veszélyes az a tendencia, hogy újra a nullás méretű modellek uralják a kifutókat.

A párizsi divathéten közel száz tervező ötezer ruhát mutatott be, Sophie Anderton egykori brit modell pedig arról beszélt a The Sunnak, hogy rémülten látta, hogy újra visszatér a kilencvenes évek divatja, amikor csak nullás méretű lányok mehettek végig a kifutón, ez volt a szép és az elvárt. Az utóbbi években kezdte azt hinni, jófelé megy a világ, de most mélységesen elszomorodott... 

Párizsi divathét 2024
Újra a jól látható kucscsont és a beesett arc a divatipar favoritja. 
Forrás: Northfoto

Victoria Beckhamtől Yves Saint Laurent-ig minden tervező csontsovány lányokon mutatta be a kollekcióját, úgy éreztem magam, mint amikor én voltam modell.

„Azt láttam, amit a kilencvenes években - 16 éves voltam, amikor először szerepeltem a Párizsi Divathéten - az volt a cigaretta és a függőség évtizede. A lányok szép lassan anorexiások és bulímiások lettek, az ügynökeik pedig ezzel nem törődtek. Az volt a fontos, hogy eladható legyen a modell. A lányokat arra biztatták, hogy legyenek nullás méretűek, én is sokszor megkaptam, hogy fogyjak még. 2009-ben azonban úgy döntöttem, ennek vége, megváltoztattam az életmódomat. Ettem, igaz, egészségesen, de rendesen és edzettem.  Most, 46 évesen még mindig vékony vagyok, de nem csontsovány, és remekül érzem magam a bőrömben. Elszomorít, hogy miközben úgy tűnt, a divatiparban is teret kap a body positivity, végre plus-size modellek, mint például Paloma Elsesser és Ashley Graham - aki egyébként a világ legszexibb nője is lett egy szavazáson - címlapsztárok lehettek, most mint ha kettőt visszaléptünk volna” - nyilatkozta. 

Párizsi divathét 2024
Beesett arc, gyufaszálvékony combok hódítanak a kifutón. 
Forrás: Northfoto

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.