fashion week fáradtság öregít szoknya fekete szín ruhadarab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt hiszed, hogy a fekete szín mindenható és farmerből is csak a sztreccs a menő, akkor igencsak tévedsz! Áldásos hatásaik mellett bizony néha egy szempillantás alatt fáradt, öreg hölgynek mutatnak bennünket. A Life.hu most elárulja, hogyan kerülheted el, hogy 10 évvel öregebbnek nézzenek.

Ha túl sok feketét hordasz

A fekete csodákra is képes, hiszen optikailag vékonyít, és szinte minden alkalomra megállja a helyét. Sajnos azonban mi nők az idő haladtával egyre sápadtabbak leszünk, és a fekete erős kontrasztot képez a bőrrel, ami kiemeli a ráncokat, és felhívja a figyelmet a sötét karikákra is a szemek alatt. Ha sok feketét hordasz, kiegészítőnek válassz élénk színű sálat vagy színes, feltűnő nyakláncot.

Ha elrejtőzöl a ruháidban

Azzal, hogy megpróbálod eltakarni a karodat, hasadat és csípődet egy formátlan blézerrel, igazából csak rontasz a helyzeten: nem létező plusz kilókat aggatsz magadra. Egy jól szabott, derékban karcsúsított, rövidebb fazonú blézer tested legelőnyösebb részeit hangsúlyozza ki.

Ha túl hosszú a szoknyád

Igaz, hogy minden évben egyre idősebb leszel, de nem kell a szoknyádnak is ezzel arányosan egyre hosszabbnak lennie. Ha nem pont a térded alatt van szabva, hanem pár centivel hosszabb, akkor jóval szélesebbnek tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy. A legmegfelelőbb hosszt úgy találhatod meg, ha a tükörben megnézed, hol a legvékonyabb a lábad a térded körüli részen - pont felette, pont alatta, vagy éppen középen -, és ott kell végződnie a szoknyádnak.

Thinkstock
Thinkstock

Ha nem jó méretű a melltartód

A rossz méretű melltartóban alacsonyabbnak, idősebbnek és teltebbnek mutatsz. Először is vásárlásnál a legkülső kapocsba kell becsatolni a fehérneműt, így az idő elteltével, ahogyan nyúlik a melltartó, egyre beljebb tudod majd kapcsolni. Ha már a legbelsőbe kapcsolva hordod, akkor tudod, hogy itt az ideje újat venni.

Ha túl sztreccs a farmerod

A sztreccsfarmer igazi ajándék a nők számára, akiknek a stílus mellett a kényelem is szempont. Azonban ha túlságosan a komfort irányába hajlunk vásárláskor, az lomhasághoz vezet. A legjobb, ha olyan fazont választunk, aminek anyagösszetételében 2% elasztán található. A címkén szerepelhet lycra, spandex vagy elastane név alatt. A tökéletes farmer követi az alakodat, épp annyira rugalmas, hogy a lábaid nem fognak úgy tűnni, mintha harcolnának a nadrág ellen, és a 4 vagy több százalék elasztános farmerokkal szemben nem is fognak lógni rajtad.

Ha a szemüveged nagyon "geek chic"

A vastag, sötét keretek kiemelik a ráncokat és a szem alatti sötét karikákat. Inkább válassz egy finomabb műanyag keretet, amin van egy kis csillogó ékszerberakás, ezek ugyanis visszaverik a fényt. Kísérletezhetsz még a neon színekkel - természetesen a keret belső felén -, ennek ugyanúgy ragyogó a hatása. Még egy tipp: a legtöbb nő nagy keretek alá próbálja meg elrejteni az arcán lévő szépséghibáit, azonban a kor előrehaladtával az egyre kisebb és finomabb szemüvegkeret áll jól a hölgyeknek.

Thinkstock
Thinkstock

A dzsörzé anyag

A dzsörzé anyagú ruhákban sosem lesz a legjobb az alakunk - amennyire kényelmes, sajnos annyira testhez simuló is. Ha nagyon szereted, akkor válassz redőzött fazonú ruhadarabot, ami elrejti az esetleges kidudorodó részeket. Egy másik lehetőség a duplán kötött dzsörzé, ami sűrűbb anyag, viszont ugyanúgy nyúlékony és kényelmes.

Ha elrejted a nyakad

A garbó kényelmes, és nagyon szeretjük is, de sokkal előnyösebb választás egy V-nyakú vagy környakú felső, ami a dekoltázsra vonzza a tekintetet (mindaddig, amíg nem túl mély a kivágása). A galléros pólók elvonják a figyelmet a nyakról, és több fedést is biztosítanak. Választhatsz egy hosszabb, feltűnő nyakláncot is, ami minimum 55 cm hosszú legyen.

Ha a számodra legfontosabb személlyel vásárolsz

A 16 éves húgod biztosan nagyon jól néz ki egy mintás, neonszínű ruhában, és tudjuk, hogy te is szeretnél trendi lenni. Ha viszont arról van szó, hogy divatos darabokat szeretnél a ruhatáradba csempészni, klasszikus fazonok után kutass, melyek részben követik az aktuális trendet. Próbálj fel egy halványabb virágmintás, ujjatlan selyeminget, ha bőrre esik a választásod, akkor maradj a motoros fazonnál, és ha tetszik a színes farmer, akkor sötétebb színeket válassz, mint például sötétzöld, burgundivörös, vagy bármilyen pasztell szín is előnyös lehet.

Ha az alakformáló fehérneműt különleges alkalmakra tartogatod

A karcsúsító darabok éveket fiatalíthatnak rajtad, hiszen elrejtik, amit kell és kiemelik azt, ami szép. Ne a Bridget Jones-féle nagymama bugyira gondoljunk, manapság már nőies és szexi darabokat is lehet találni a boltokban. A fehérneműnek megfelelően passzosnak kell lennie, de fontos, hogy ne szorítson túlságosan. Ha a méretednél kisebbet veszel, akkor leginkább egy véreshurkára fogsz hasonlítani, és garantáltan kényelmetlen is lesz. Az a jó méret, amelyikben rendesen tudsz levegőt venni, és nem csak a sarokban állsz egy buliban, mert képtelen vagy megmozdulni.


Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.