csillagjegy horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 21-én, az év legsötétebb napját követően a fény győzedelmeskedik, hiszen a nappalok újra hosszabbak lesznek. Alszik a föld, pihen a világ, hát már sosem lesz tavasz? Hol keress megnyugvást ezidőtájt? Miben támogatnak az égiek?

A Nap utat mutat, nem lazsálhatsz!

December 21-én a Nap megérkezik a Bak jegyébe, mely a jegy szülöttei mellett a Kosoknak is kedvez. Új szelek érkeznek, melyek sikerrel kecsegtetnek! Jelentős erők, indulatok jellemzik a hónapot más jegyek esetében is. Azok fogják kifejezetten kellemetlenül érezni magukat, akik régóta beragadtak egy adott élethelyzetbe, és most akkor is ki kell lépniük belőle, ha foggal-körömmel ragaszkodnának ahhoz. Ez az időszak épp arra sarkall, hogy távlatokban gondolkodj. Nyomatékosítsd magadban, mi a jó és a rossz, az utóbbitól pedig szabadulj meg, akár kockázat árán is!

Thinkstock
Thinkstock

A Mars december 26-án beudvarolja magát a Vízöntő jegyébe, így végre nemcsak az elhatározás lesz meg a tettekhez, hanem a cselekvőképesség is. Elő mindennel, ami új, ami formabontó, ami szokatlan! Ne tolj el semmit magadtól, egészen január közepéig lehetőséged van kapukat nyitni, küszöböket átlépni. A legfontosabb, hogy mondj ellent azoknak, akik le akarnak beszélni a változásokról. Szerelemben mindenképp válaszutak jönnek, a bizonytalan, instabil, érzelemszegény kapcsolatok könnyen és békében felbonthatóak.

Óévbúcsúztató csakis Merkúrral és Jupiterrel

Merkúr épp december 31-én érkezik a Bakba, ami számtalan bizonytalanságra és jelentős kérdőjelre adja meg a választ 2013 elején. Újra képes leszel koncentrálni önmagadra, az apró örömökre, sőt, januárban kicsit gyakorolhatod a nagyvonalúságot is. Az Ikrekben tanyázó Jupiter pici ablakocskákat nyit, amelyeken át megláthatod, milyen tágas a horizont. Hogy mire használod a lehetőségeidet, az a te dolgod. Belevághatnál újra a tanulásba, utazgathatnál egy kicsit, vagy vállalj fel őrült feladatokat - mivel a kommunikáció is kifinomultabb ebben az időszakban, általában el is tudod fogadtatni januárban a vágyaidat a családoddal.

Thinkstock
Thinkstock

A Kosok a Bak havában változtassanak gyökeresen az életükön, a Bikák támogassák a gyengébbeket. Az Ikrek jegyűek szárnyakat kapnak a munkában, a Rákok legyenek végre szenvedélyesek a szerelemben. A heves Oroszlánok ne csináljanak bolhából elefántot, a Szüzek viszont nyugodtan építsenek légvárakat. A Mérlegek ne aludjanak semmire, hanem döntsenek azonnal, a Skorpiók pedig nézzék meg ugyanazt a dolgot több szemszögből. A Nyilasok éljenek a munkájuknak, a Bakok pedig fogadják el a most érkező állásajánlatot. A Vízöntők váljanak bölcs tanítóvá, a Halak jegyűek pedig legyenek béketeremtőek.

Érdekességek a következő hetekben:

Telihold: december 28.
Újhold: január 11.
December 24-ig a Merkúr előbb kel a Napnál, viszonylag magasan látszik a hajnali délkeleti ég alján. Csillagvizsgálóból mesés látványt nyújt a jelenség!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.