Roberto konyhája: tortillába tekert sonkás omlett

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája tortilla sonka omlett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerintem nincs finomabb reggeli egy ropogós köntösbe öltöztetett sonkás omlettnél.Akkor szoktam igazán lelkesen készíteni, amikor barátok érkeznek vendégségbe és azt vettem észre, hogy nagyon hálásak, mert napközben olyan üzeneteket kapok tőlük, hogy hatalmas lendületet adott a nap kezdéséhez. Most itt a recept, hogy ti is hasonló örömet szerezhessetek barátaitoknak és szeretteiteknek.

Hozzávalók 2 főre

• 4 db tojás
• 16-18 cm-es átmérőjű kukoricalisztből készült tortillalap
• ¼ sárga kaliforniai paprika
• 1 kisebb fejű lilahagyma
• 5 dkg füstölt sonka
• 10 dkg koktélparadicsom
• 1 kis csokor petrezselyem
• 2 dl 20%-os zsírtartalmú tejföl
• 3 evőkanál étolaj
• 3 dkg gouda vagy füstöltsajt
• só, bors

Tortillába tekert sonkás omlett Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Mossuk meg a zöldségeket és pucoljuk meg a lilahagymát. Aprítsuk apró kockákra a paprikát, a lilahagymát és a sonkát.

2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajt és a tojások kivételével pirítsuk meg benne az összes hozzávalót. Közben üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és villával verjük fel.

3. Öntsük a serpenyőbe a megpirult hozzávalókhoz és lefedve, kis lángon süssük készre. Nem szükséges a megfordítással bajlódni, hiszen a fedő alatti párában hamar elkészül az omlett felső része is.

4. Amint látjuk, hogy az omlett már a szélein is megpirult, egy lapos fakanállal óvatosan emeljük meg azt, és engedjük, hogy a még nyers tojás befolyjon alá. Fontos, hogy kis lángon süssük, így nem fog megégni az omlett.

5. Amikor elkészültünk, felezzük meg a serpenyőben az omlettet és helyezzük a feleket egy-egy tortillalapra. Reszeljünk mindkettőre sajtot, majd hajtsuk be a lap két szélét és tekerjük fel.

6. Gyújtsuk be újra a lángot a serpenyő alatt és a behajtott résszel lefelé helyezzük őket a forró serpenyőbe. Így elkerülhető, hogy a feltekert tortilla szétessen, hiszen a behajtott részeknél, tulajdonképpen „összeforr" a lap két széle.

Mindkét oldalát süssük fél percig és tálaljuk sok-sok friss zöldséggel.

Narancsos – gyömbéres túróspite villámgyorsan http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-narancsos-gyomberes-turospite-villamgyorsan-roberto-konyhajabol.htmlHa nincs kedved a kelt, vagy leveles tésztával bajlódni, de szeretnél valakit elvarázsolni a sütő-tudományoddal, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a villámgyors és egyszerű süti receptet. Nem kell hozzá se nyújtófa, se gyúródeszka, tulajdonképpen sok konyhai tapasztalat sem. Néhány hozzávaló, egy kis elszántság, és irány a konyha! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffinhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-citromkremes-kesudios-csokis-muffin.htmlMindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: epres brownie recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-epres-brownie-recept.htmlA süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: medvehagymás kenyérhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-medvehagymas-kenyer-recept-roberto-konyhajabol.htmlMedvehagyma. Ez a tavaszi növény olyan színfolt a konyhában, amit érdemes különleges formában felhasználni. Nagyon finommá teszi a burgonyát, de önmagában is fogyasztható. Nyugtató hatása révén a tavaszi fáradtság és stressz leküzdésében is kiválóan alkalmazható. Én kenyérbe sütöttem, de számtalan módon el lehet készíteni! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-roberto-konyhaja-rantott-tofu-kuszkusszal-es-keksajtmartassal-recept.htmlNagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-roberto-konyhaja-rantott-tofu-kuszkusszal-es-keksajtmartassal-recept.htmlNagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is! Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.