Házi Club szendvics avokádóval és édesburgonya hasábbal

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája recept gasztronómia édesburgonya szendvics
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számomra az avokádó puhasága és lenyűgözően selymes ízhatása teszi teljessé minden alkalommal ezt a szendvicset. Tessék vigyázni, így nyár előtt, ugyanis ha belelendül az ember, félő, hogy nem fogja tudni abbahagyni. Ne felejtsétek el, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez az energiában gazdag étel pedig biztosan legalább annyira felpörget majd benneteket is, mint amennyi erőt nekem ad reggelente.

Hozzávalók 2 főre

• 4 szelet barna házikenyér
• ½ érett avokádó
• 5 dkg érlelt füstölt sonka
• 2 db tojás
• 3 dkg cheddar sajt
• 1 db paradicsom
• ¼ sárga kaliforniai paprika
• pesztó
• 3 evőkanál olívaolaj
• 5 dkg vaj

Az édesburgonya hozzávalói 2 főre

• 1 db édesburgonya
• olívaolaj
• só

Házi Club szendvics avokádóval és édesburgonya hasábbal Forrás: Roberto konyhája

Az édesburgonya elkészítése

1. Mossuk meg az édesburgonyákat és szeleteljük hasábokra, majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. Locsoljuk meg olívaolajjal és 185 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 35 perc alatt. Én a sütés felénél át szoktam forgatni, mert nagyon szeretem, ha minden oldala megpirul.

A serpenyőben készülő szendvicseknek a vajon és olívaolajon való sütés az alapja. Az így sütött kenyérszeletek kívül ropogósra pirulnak, sokkal ízletesebbé válnak, a kenyér belső része pedig olyan puha lesz, mintha éppen csak egy pár perce vettétek volna ki a forró kemencéből.

A szendvics elkészítése

1. Készítsünk tükörtojást a tojásokból egy kevés olajon és rakjuk félre kihűlni.
2. Szeleteljük fel a cheddar sajtot és a paradicsomot, csíkozzuk fel a kaliforniai paprikát és kezdjük el összeállítani a szendvicset.
3. Kenjük meg a kenyérszeleteket pesztóval és az egyik szeletre kezdjük el halmozni a hozzávalókat.
4. Először a sonkát helyezzük a szendvicsbe, folytassuk a paradicsommal, az avokádóval, a paprika szeletekkel és a cheddar sajttal zárjuk.
5. Helyezzük a tetejére a tükörtojást és fedjük be a kenyérszelet másik felével.
Szúrjuk át egy hosszú bambusznyárssal (vagy akár egy hurkapálcával/fogvájóval) és rakjuk félre.
6. Melegítsük fel a vajat és az olívaolajat egy serpenyőben és rakjuk bele a szendvicseket. Közepes lángon süssük három percig az egyik oldalát majd fordítsuk meg a következő módon: lapátkanállal nyúljunk be a szendvics alá, húzzuk ki a bambusznyársat és a kezünkkel a szendvics tetejét lenyomva, fordítsuk át. Szúrjuk vissza a bambuszt és süssük újabb három percig.

Nem kell megijedni attól, hogy ennyire nagyon egyszerű, a lényeg, hogy figyeljünk a szép szeletelésre és bőségesen kenjük meg a kenyereket pesztóval, a jó tapadás végett.

Tálaljuk a frissen kisült édesburgonyával, és ha szeretjük a tejfölt, készítsünk hozzá ínycsiklandó fokhagymás mártogatóst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.