Roberto konyhája brownie eper recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát!

Hozzávalók 24 db-hoz

200 g 60%-os étcsokoládé
220 g vaj
400 g kristálycukor
160 g finomliszt
60 g cukrozatlan kakaópor
4 db tojás
1 csipet só
1 csapott teáskanál sütőpor
25 dkg eper

Epres brownie Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
2. Rakjuk a vajat egy magasfalú műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül. Tördeljük bele az étcsokoládét, és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.
3. A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig.
4. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.
5. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
6. Töltsük a masszát a tepsibe, és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is.
7. Süssük körülbelül 20-25 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni, és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.