Roberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffin

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája citromkrém recept csokis kesudió muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni.

A muffin hozzávalói 12 db-hoz

4 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor (nagyjából 2 evőkanál)
1 teáskanál sütőpor
5 dkg vaj
1 csipet só
3 dkg pirított sós kesudió

A krém hozzávalói

200 ml habtejszín
250 g mascarpone
1 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja és a felének leve

Citromos, kesudiós csokis muffin Forrás: Roberto konyhája

A muffin elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
2. Üssük tálba a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, és gépi habverővel keverjük habosra, a legmagasabb fokozaton, körülbelül 2 percig.
3. Ha ezzel végeztünk, szitáljuk hozzá a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
4. A robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd adagoljuk 12 felé a papírral bélelt muffintepsibe.
5. Az előmelegített sütőben süssük 18 percig, és miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése

1. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd alaposan dolgozzuk össze robotgép segítségével.
2. Ha elkészültünk, töltsük habzsákba és nyomjunk nagy puffokat a kihűlt muffinok tetejére.
3. Díszítsük a pirított kesudióval, és hűtsük le hűtőben, vagy fogyasszuk azonnal.

Roberto konyhája: medvehagymás kenyérhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-medvehagymas-kenyer-recept-roberto-konyhajabol.htmlMedvehagyma. Ez a tavaszi növény olyan színfolt a konyhában, amit érdemes különleges formában felhasználni. Nagyon finommá teszi a burgonyát, de önmagában is fogyasztható. Nyugtató hatása révén a tavaszi fáradtság és stressz leküzdésében is kiválóan alkalmazható. Én kenyérbe sütöttem, de számtalan módon el lehet készíteni! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: csirkemájjal töltött dagadó recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-roberto-konyhaja-csirkemajjal-toltott-dagado-husveti-recept.htmlSokat gondolkodtam azon, milyen főételt készítsek a böjt utáni időre, amely különlegességével megkoronázza a húsvéti asztalt. Egy csodálatos dagadót találtam, és ha már ilyen sokáig kimaradt a hús a mindennapi étkezéseinkből, úgy gondoltam, mi más töltelék illene jobban hozzá, mint a csirkemáj. Páratlan ízkombináció jött létre. A kívül ropogós, édes íz csodás összhangba került a belsejében forrón illatozó fokhagymás májjal, a vele sütött burgonya pedig kiválóan illik hozzá köretként. Igazán pazar recept! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-roberto-konyhaja-rantott-tofu-kuszkusszal-es-keksajtmartassal-recept.htmlNagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is! Roberto konyhájaOrigoTavaszváró karfiolleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-kafriolleves-recept-roberto-konyhajabol.htmlAmikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni. Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni, és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt. Roberto konyhájaOrigoIsteni lasagne recept Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-lasagne-recept-roberto-konyhajabol.htmlA lasagne az egyik kedvenc ételem. Megmutatom nektek, én hogyan szoktam elkészíteni. Roberto konyhájaOrigoCsokis-narancsos cupcake recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171117-roberto-konyhaja-csokis-narancsos-cupcake-recept.htmlHa imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok-sok csoki és illatos narancs reszelthéj illata lengi majd be a konyhát, amikor sül majd a sok muffin. Kalandra fel! Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.