Roberto konyhája séf paprika rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom.

Királygarnéla pepperoncinóval

Hozzávalók:
• 1 db piros húsú kaliforniai paprika
• 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
• 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
• 2 db közepes vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 250 g hámozott kockázott paradicsom
• 1 kis csokor kakukkfű
• 5 cl szűz olívaolaj
• só, bors

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése: Mossuk meg a hozzávalókat, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe, szeleteljük vékony szeletekre. A paprikákat felezzük meg, magházukat távolítsuk el, és vágjuk fel vékony szeletekre. Forró olajban pirítsuk meg a felszeletelt paprikákat, és adjuk hozzá a hagymát, majd reszeljük bele a fokhagymákat. Pirítsuk 3-4 percet, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a kakukkfűcsokor felének leveleit. Lassú tűzön főzzük 30 percet, majd amikor elkészült, szórjuk meg a maradék csokor kakukkfű leveleivel.

Garnéla pácban – hozzávalók:
• 1 dl szűz olívaolaj
• 2 evőkanál pepperoncino
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csipet só és bors
• 30 dkg királygarnéla

Elkészítése: Rakjuk turmixgépbe az olajat, a fokhagymát, a 2 evőkanál pepperoncinót, és ízesítsük sóval, borssal. Alaposan turmixoljuk le, és rakjuk egy tálba. Pácoljuk benne 30 percet a garnélát, majd forró serpenyőben süssük mindkét oldalát 2 percig.

Tálalás: Halmozzuk tányérra a zöldségeket, és helyezzünk a tetejére 3-4 db sült garnélát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.