Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban!
Provance-i garnéla
• 40 dkg nyers tigrisgarnéla • 1 db kisebb póréhagyma felkarikázva • 2 ek olívaolaj • 2 dkg vaj (1 evőkanál) • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva • 1 db szárított chilipaprika • 3 db szilvaparadicsom kis darabokra vágva • 6 db szárított paradicsom apróra vágva • 10 db fekete magozott olívabogyó • 2 csokor petrezselyem apróra vágva • 1 citrom leve • só és bors
Elkészítés: Tisztítsuk meg a garnélákat (ha fagyasztott, akkor hagyjuk kiolvadni), a pikkelyes farokrészt egy csavarással tépjük le. A kis fekete bélrészt egy fogvájóval piszkáljuk ki (a boltban kapható garnélák már teljesen konyhakészek). Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és vajat forróra. Rakjuk bele a fokhagymát, és elkeverve adjuk hozzá a garnélákat. Nagy lángon kevergetve pároljuk 2 percet, és adjuk hozzá a szárított paradicsomot, a felkockázott paradicsomot és az olívabogyót. Rázzuk meg a serpenyőt, és keverjük meg alaposan. 1 percig főzzük. Húzzuk le a tűzről, majd sózzuk és borsozzuk meg. Facsarjuk rá a citrom levét, és szórjuk rá a petrezselymet.
Francia parasztleves: a nyári ízorgiahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160704-rostas-robert-francia-paraszt-levest-keszitett.htmlAz izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. Roberto konyhájaRoberto konyhája - Áfonyás-málnás túrótorta cukormentesen és sütés nélkülhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160701-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlCukormentes, gyümölcsös nyári finomságra vágysz? Még sütnöd sem kell, kövesd Rostás Róbertnek, a Life.hu séfjének a receptjét! Roberto konyhájaRoberto konyhája: Csokis-müzlis kekszhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160621-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csokis-muzlis-kekszet-keszit.htmlEgészséges, mégis finom édességre vágysz? Készítsd el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a legújabb desszertjét! Roberto konyhájaRoberto konyhája: Házi csokis kekszhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160523-rostas-robert-a-life-hu-sefje-hazi-csokis-kekszet-keszit.htmlSok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. Roberto konyhájaRoberto ínycsiklandó húsvéti menüje – 2016 legfinomabb ünnepi fogásaihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160317-rostas-robert-life-hu-sefje-husveti-menut-keszit.htmlA húsvéti készülődés forgatagában még mindig nem döntötted el, mivel kényezteted majd a családot az ünnepi asztalnál? Ne aggódj tovább, Rostás Róbert, a Life.hu séfje egy isteni háromfogásos húsvéti menüt hozott el neked. Roberto konyhájaRoberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Kétfogásos ízorgia az ünnepre hangolódvahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160317-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csirkemajjal-toltott-dagado-es-husveti-tortat-keszit.htmlHa a húsvéti vendégváró falatokat már elkészítetted, akkor most jöhet egy kétfogásos ünnepi menü – kápráztasd el a családodat Rostás Róbert újabb különleges finomságaival. A Life.hu séfje ezúttal egy főétel és egy ínycsiklandozó desszert receptjét hozta el neked. Roberto konyhája
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.