Roberto konyhája: Provance-i garnéla

Forrás: Roberto konyhája -
séf Provance főzés rák konyha garnéla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban!

Provance-i garnéla

• 40 dkg nyers tigrisgarnéla
• 1 db kisebb póréhagyma felkarikázva
• 2 ek olívaolaj
• 2 dkg vaj (1 evőkanál)
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 db szárított chilipaprika
• 3 db szilvaparadicsom kis darabokra vágva
• 6 db szárított paradicsom apróra vágva
• 10 db fekete magozott olívabogyó
• 2 csokor petrezselyem apróra vágva
• 1 citrom leve
• só és bors

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés: Tisztítsuk meg a garnélákat (ha fagyasztott, akkor hagyjuk kiolvadni), a pikkelyes farokrészt egy csavarással tépjük le. A kis fekete bélrészt egy fogvájóval piszkáljuk ki (a boltban kapható garnélák már teljesen konyhakészek). Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és vajat forróra. Rakjuk bele a fokhagymát, és elkeverve adjuk hozzá a garnélákat. Nagy lángon kevergetve pároljuk 2 percet, és adjuk hozzá a szárított paradicsomot, a felkockázott paradicsomot és az olívabogyót. Rázzuk meg a serpenyőt, és keverjük meg alaposan. 1 percig főzzük. Húzzuk le a tűzről, majd sózzuk és borsozzuk meg. Facsarjuk rá a citrom levét, és szórjuk rá a petrezselymet.

Francia parasztleves: a nyári ízorgiahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160704-rostas-robert-francia-paraszt-levest-keszitett.htmlAz izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. Roberto konyhája--Roberto konyhája - Áfonyás-málnás túrótorta cukormentesen és sütés nélkülhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160701-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlCukormentes, gyümölcsös nyári finomságra vágysz? Még sütnöd sem kell, kövesd Rostás Róbertnek, a Life.hu séfjének a receptjét! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Csokis-müzlis kekszhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160621-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csokis-muzlis-kekszet-keszit.htmlEgészséges, mégis finom édességre vágysz? Készítsd el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a legújabb desszertjét! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Házi csokis kekszhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160523-rostas-robert-a-life-hu-sefje-hazi-csokis-kekszet-keszit.htmlSok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. Roberto konyhájaOrigoRoberto ínycsiklandó húsvéti menüje – 2016 legfinomabb ünnepi fogásaihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160317-rostas-robert-life-hu-sefje-husveti-menut-keszit.htmlA húsvéti készülődés forgatagában még mindig nem döntötted el, mivel kényezteted majd a családot az ünnepi asztalnál? Ne aggódj tovább, Rostás Róbert, a Life.hu séfje egy isteni háromfogásos húsvéti menüt hozott el neked. Roberto konyhája--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Kétfogásos ízorgia az ünnepre hangolódvahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160317-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csirkemajjal-toltott-dagado-es-husveti-tortat-keszit.htmlHa a húsvéti vendégváró falatokat már elkészítetted, akkor most jöhet egy kétfogásos ünnepi menü – kápráztasd el a családodat Rostás Róbert újabb különleges finomságaival. A Life.hu séfje ezúttal egy főétel és egy ínycsiklandozó desszert receptjét hozta el neked. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.