Francia parasztleves: a nyári ízorgia

Forrás: Roberto konyhája -
leves Nyár forróság gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. 

Francia parasztleves

Forrás: Roberto konyhája
  • 30 dkg száraz fehérbab
  • 1 db citrom
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 4 db sárgarépa felkarikázva
  • 4 db burgonya egészben hagyva
  • 2 db vöröshagyma egészben
  • 2 db póréhagyma vastagra szeletelve
  • 8 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 4 db csirkecomb
  • 20 dkg nyers füstölt sonka
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány szem fekete bors
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés: Áztassuk be a babot előző éjszaka hideg vízbe. Mossuk meg és a zöldségekkel együtt rakjuk fel főni egy nagy lábasban, annyi hideg vízben, amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan mossuk meg, és a kockára vágott sonkával adjuk a leveshez. Készítsünk fűszercsomót a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával kötözzük össze, majd adjuk a készülő leveshez. Amikor a leves felforr, hozzáadjuk a negyedekre vágott kelkáposztát, és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hús is megfő. Közben sózzuk és borsozzunk, leveskockát is adhatunk hozzá. A fűszercsomót emeljük ki, a levest húzzuk le a tűzről, és facsarjuk bele a citromot. Friss kenyérrel kínáljuk.

Roberto konyhája - Áfonyás-málnás túrótorta cukormentesen és sütés nélkülhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160701-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlCukormentes, gyümölcsös nyári finomságra vágysz? Még sütnöd sem kell, kövesd Rostás Róbertnek, a Life.hu séfjének a receptjét! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Csokis-müzlis kekszhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160621-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csokis-muzlis-kekszet-keszit.htmlEgészséges, mégis finom édességre vágysz? Készítsd el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a legújabb desszertjét! Roberto konyhája--Roberto konyhája - Tiramisu, az isteni kávés finomsághttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160608-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kaves-tiramisut-keszit.htmlRostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal egy olasz ínyencséget hozott el nektek - lessétek el a receptjét, és készítsetek ti is édes, krémes tiramisut! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Búzacsírás vitaminsaláta http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160606-rostas-robert-a-life-hu-sefje-buzacsiras-vitaminsalatat-keszit.htmlA forró nyári napokon válassz valami könnyű, mégis finom harapnivalót. Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy különleges salátareceptet hozott neked. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Házi csokis kekszhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160523-rostas-robert-a-life-hu-sefje-hazi-csokis-kekszet-keszit.htmlSok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Tápláló útravaló, avagy egy különleges reggelihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160419-rostas-robert-a-life-hu-sefje-toszkan-csirkemaat-keszitj-crostini-bagettbe-toltve.htmlToszkán csirkemájas bagett - az olaszok nagy tudorai a szendvicskészítésnek, egy friss zsömléből, pár szelet sonkából és néhány, mindannyiunk konyhájában megtalálható alapanyagból is különleges szendvicset tudnak készíteni! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.