finomság gyereknap Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyetemes Gyermeknapot először 1954-ben jelentették be az Egyesült Nemzetek Közgyűlésén. Ezt a napot hivatalosan november 20-án rendezik meg, ám minden országnak megvan a saját dátuma, hazánkban május utolsó vasárnapján tartjuk.

Gyermeknap alkalmából mi is szeretünk kedveskedni a fiúknak, így mindig valamilyen programmal készülünk nekik. Ám ez a nap mindig egy együtt főzéssel, sütéssel kezdődik, hiszen a fiaim egyik legkedvesebb hobbija, ha mellettem tüsténkedhetnek a konyhában. Ebből az alkalomból elhoztam nektek a kedvenc receptjeiket, amit ti is könnyedén el tudtok készíteni a gyermekeitekkel közösen!

Töltött bundás kenyér Forrás: Marton Adrienn

Másik nagy favorit nálunk a gofri minden mennyiségben és mindféle házi jóval megpakolva. Egyik évben pont gyermeknap alkalmából elkészítettük a tavasz- vagy már inkább nyárváró gofrikat, amelyeknél igazi kis kuktaként segítettek a fiúk. Mellé ínycsiklandóan finom házi Nutellát tálaltunk, a végeredmény pedig fenséges lett.

Gofri mindféle házi jóval megpakolva Forrás: Marton Adrienn

Recept: házi Nutella

Hozzávalók:

220 g török mogyoró
1 ek szőlőmagolaj
1 ek porcukor
1 ek kakaópor
150 g tejcsokoládé
300 g csokoládé
csipet só

Házi Nutella Forrás: Marton Adrienn

Elkészítése:

A sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük a mogyorót. Ledörzsöljük a héját.
Gőz felett felolvasztjuk a csokoládékat. Egy aprító gépbe tesszük a mogyorókat, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Adunk még hozzá kakaóport, porcukrot és az olajat. Összeturmixoljuk, és tálalhatjuk is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.