család Ausztria gasztronómia síelés Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évszaknak megvan a maga csodálatos varázsa, így a hűvös téli időnek is. A napokban ellátogattam a családommal Ausztriába, ahol a fiaim snowboardoztak, amíg én síeltem.

Tudjátok mi társul a síeléshez?! Hát persze, hogy az osztrák hüttékben (kunyhókban) fellelhető finomabbnál finomabb ételek, amiket bevallom, sokkal jobban vártam, mint magát a sportolás adta lehetőséget.

,,...rám bizony várt az ínycsiklandó Germknödel a hófödte tájon lévő kis hüttében" Forrás: Marton Adrienn

A férjem és a gyerekek viszont annyira lelkesek voltak, hogy végre snowboardozhatnak, hogy az érkezést követően az útjuk egyből a sípályára vezetett. Az övék, mert rám bizony várt az ínycsiklandó Germknödel a hófödte tájon lévő kis hüttében... Na de, nem ám a gyorsfagyasztott verzió, hanem az igazi osztrák gőzgombóc, házi szilvalekvárral (Powidl-lel) töltve és frissen készített vaníliasodóval nyakon öntve.

Ez a desszert egyszerűen kihagyhatatlan, ha síelni megyünk a családdal.

Persze nem egy diétás étel, úgyhogy miután megettem, már nagyobb késztetést éreztem arra, hogy csatlakozzak a gyerekekhez. Megmondom őszintén kellett is az energia, mert a téli sportok igencsak kiveszik az emberből az erőt. Viszont mire belejöttem a síelésbe és már kezdtem volna elfáradni, törvényszerűen a gyerekek éheztek meg, így pályáról le, hüttébe be volt a program.
Maxi és Noel bécsi szeletet ettek sültkrumplival, ami igaz, nem egy gourmet-fogás, de itt aztán tudják, miképp kell elkészteni egy igazán jó rántott szeletet.

A Marton gyerekek bécsi szeletet ettek sültkrumplival, ,,ami igaz nem egy gourmet-fogás, de itt aztán tudják, miképp kell elkészteni egy igazán jó rántott szeletet" Forrás: Marton Adrienn

A fiúk imádják ezeket az ételeket és mivel tudom, hogy ilyenkor sokat mozognak, kell is nekik az energia! Ilyen például az almás rétes (Apfelstrudel), amit szintén vaníliasodóval készítenek.
A férjemnek is vannak kedvencei úgy mint, a bécsi perec vagy a baracklekvárral töltött fánk. Annyira érdekes, hogy a hétköznapokon, vagy otthon nem kívánjuk ezeket az ételeket, de ha Semmeringbe érkezünk, mindig megadjuk a módját az itt eltöltött időnek. Imádom a hangulatát a kis fából készült kunyhóknak és a levegőben terjengő forralt bor illatának.

Nálunk a téli pihenés erről szól. Evésről, sportról és sok-sok együtt töltött minőségi időről. Aki még nem élte át ezt az életérzést, szerintem mindenképp írja fel a bakancslistájára, mert megéri kipróbálni...

Marton Adrienn családjánal a téli pihenés az evésről, sportról és sok-sok együtt töltött minőségi időről szól Forrás: Marton Adrienn

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.