Müller Péter: A bírálatot nem elviselni, hanem megfontolni kell

Forrás: Shutterstock -
boldogság bírálat kritika önértékelés önkritika Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 391. rész.

Állandó önvédelemben csak a lelkileg éretlen ember él. Aki gyenge. Aki fél, hogy önbizalma törékeny. Az erős embert az tette erőssé, hogy sok hasznos, beépíthető, megvalósítható érzést és gondolatot kapott másoktól. Barátjától, férjétől, feleségétől, de idegenektől is.

Az erős embert az tette erőssé, hogy sok megvalósítható érzést és gondolatot kapott másoktól Forrás: Shutterstock

A bírálatot nem elviselni, hanem megfontolni kell.

De ehhez már kell valami önérzet, valami igazi önbizalom, s annak a feltételezése, hogy valaki talán jót akar nekem. Így működik a jó tanítvány, akár mint iskolai tanuló, akár mint sportoló, de így működnek a jó barátságok és párkapcsolatok is.
Amiről itt beszélek, nagyon ritka, sajnos.
A „kihárítás”, a „nekem mindenben igazam van, a másik a hülye” az általános jelenség.
Ez a hitvány lelki működés vezethet akár a gyűlölethez is, amelynek sok esetben a bíráló is az áldozata: elfelejti, hogy amit bennem nem bír, az elsősorban benne van.

Müller Péter: A nő feladata, hogy önmagává váljonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20190611-muller-peter-a-nok-szereperol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 390. rész.Müller PéterMüller Péter: "Ez minden ölelés értelme"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20190607-muller-peter-a-lelki-osszefonodasrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 389. rész. Müller PéterOrigoMüller Péter: Ha régen nem sírtál már, tudd, hogy semmi lényeges dolog nem történt veledhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20190502-muller-peter-a-konnyekrol-oromkonnyekrol-oromrol-banatrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 384. rész. Müller PéterOrigoMüller Péter: Ilyenkor mondjuk, hogy „nem értjük meg egymást"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20190423-muller-peter-az-erzelem-ertelem-erintes-fontossagarol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 382. rész. Müller PéterOrigoMüller Péter: „A legtöbb, amit egy másik embernek adni tudsz...”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20190408-muller-peter-bolcsessege-a-figyelemrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 380. rész. Müller PéterOrigoMüller Péter: „Sajog benned valami a mélyben”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20190325-muller-peter-a-multrol-serelmekrol-az-azoktol-valo-szabadulasrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 378. rész. Müller PéterOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.