Müller Péter: "A boldogtalanság irreális állapot!"

Forrás: Thinkstock -
társ magány Müller Péter viszony boldogtalanság egyedülálló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 182. rész.

Miért van ez, mit gondolsz? Miért „nem férsz a bőrödbe”, ha öröm ér? És miért vonulsz el, mint egy sebzett állat, ha bánatos vagy?

Forrás: Thinkstock

Sokan gondolkoztak ezen, nem tudták az okát. Végül Karinthy Frigyes megfejtette. Azt mondta, hogy a deprimált ember nem a valóságba jár. Nem él igazán. Saját szomorú gödrébe esik, és lelkét kizárja a valóságos életből. Nincs ott a gödörben senkije. Sem társa, sem barátja, sem igazi vigasztalója. Hiszen nem hall meg senkit. Egy borús és sötét álvilágba húzza össze magát.

A boldogtalanság irreális állapot!

De az öröm a való világba repíti. Egyszerre kisüt a napja, és észreveszi, mennyi társa van a fényben. Még az idegeneket is megszereti. „Halljátok emberek, milyen öröm ért!... Apa lettem!… Megdicsértek!... Sikerült!... Beteljesedett!... Nyertem!... Mindenki az én vendégem!...”

Vidáman élni és boldogan meghalni annyi, mint elrontani az ördög számítását.

Müller Péter: "Aki a szerelemben óvatos, lehet, hogy sohasem lesz igazán boldog"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150529-muller-peter-a-szerelemrol-boldogsagrol-oszintesegrol-mesel-heti-bolcsesseg.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 181. rész.Müller PéterThinkstockMüller Péter: "A szerelmet a földön túlról hozza magával az ember"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150522-muller-peter-az-igazi-szerelemrol-beszel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 180. rész.Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ha függsz tőle, megfertőz"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150518-muller-peter-az-immunitasrol-a-nagy-belso-erorol-beszel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 179. rész.Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Átírhatod a jövendődet!"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150412-muller-peter-az-eletrol-a-jovorol-a-tengeren-valo-eligazodasrol-beszel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 174. rész.Müller PéterOrigoMüller Péter: "Csak szeretve tanulunk meg szeretni"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150315-muller-peter-a-szeretetrol-beszel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 170. rész.Müller Péter--Müller Péter: "Hatalmas önbecsapás"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150302-muller-peter-168-resz.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 168. rész.Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.