Müller Péter: "Létezni néha veszélyes - de félni nem kell!"

Forrás: Thinkstock -
szorongás félelem Müller Péter gyermek féltés anyai szeretet heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 155. rész.

Ha lesz időd még visszanézni halálod előtt az egész életedre, azt fogod látni, hogy elejétől a végéig fölöslegesen féltél.

Csakis ettől féltél, mindig, ami most történik veled, s lám, ettől sem kell félni. Nincs halál. És mennyi mindent rontottál el a félelmed miatt! Hány dolgot nem mertél megtenni, hány dolgot rontottál el, félelemből!

Forrás: Thinkstock

Nem mertél igazán szeretni. Félelem és az igazi szeretet egymást kizárja. Az a szeretet, amit bármiféle félelem vagy szorongás motivál, nem valódi szeretet. Semmi köze hozzá. Csak szenvedély, csak egy kiszolgáltatott, gyenge ember érzése - de nem szeretet. A szeretet olyan állapota a lelkünknek, mely teli van bizalommal. Ebben a bizalomban élnek az állatok, akik néha megrettennek ugyan, nem is alaptalanul, de sohasem félnek. Óvatosak, vigyáznak, ösztönösen érzik, hogy létezni néha veszélyes - de nem félnek. Félni csak akkor kezdenek, ha okuk van rá. Aggódni és szorongani pedig csak akkor, ha túlságosan sokáig élnek emberek közelében. Tőlünk tanulják.

Az emberek elmondhatatlan többsége szorong. De hány szorongó macskát ismersz? És tanácsolom: ne féltsd a gyerekedet. Vigyázz rá! Fél szemmel kövesd a lépteit - de ne féltsd! Bízz benne! S a benne lakó lélekben. Aggodalmas szülők gyermekei gyakran egy életen át nem tudnak megszabadulni a lelkükbe írt hibás programtól.

A legnagyobb bajban is találkoztam derűs, erős emberekkelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20141124-muller-peter-heti-utravaloja-a-deru-es-a-belso-beke-megtalalasarol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 154. rész.Müller Péter--Aki szeretetre vágyik, ismerőst kereshttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20141117-muller-peter-heti-utravaloja-a-paros-maganyrol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 153. rész.Müller Péter--A jó mester megérinti benned a fájdalomgócothttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20141103-muller-peter-heti-utravaloja-a-fejlodes-fajdalmarol-es-az-igaz-baratokrol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 151. rész.Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.