Ismerkedés a Tinderen

Forrás: Thinkstock -
szex Tinder kurva könyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdekes beszélgetésbe keveredtem a minap. Egy negyvenes ismerősöm azt ecsetelte nekem, hogy az egyik új, huszonéves kolléganője 30 nap alatt 30 férfival feküdt le. Nem ítélkezett, csak úgy elmesélte, majd megkérdezte: de honnan a fészkes fenéből lehet ennyi férfit összehalászni? A válasz egyértelmű: a Tinderről. 

Azokkal, akik esetleg nincsenek képben a világszerte igen népszerű okostelefon-applikáció működésével, néhány sorban ismertetem: a program ígéretes partnerlehetőségeket dob elénk, annak a képét, aki közülük nem tetszik, balra húzzuk; a szimpatikusakét jobbra. Van szuperlájk, meg minden féle extra, de ezek másodlagos dolgok, a lényeg az egyszerűség: jobbra vagy balra. Mindeközben a másik felhasználó is találkozik a fotónkkal, és ha a vonzalom kölcsönös, kezdődhet az ismerkedés, amiből az esetek számottevő részében nem házasság kerekedik...

A Tinderről könnyen összeszedhető akár 30 különböző szexpartner is Forrás: Thinkstock

Ez a szexapplikációnak „gúnyolt” rendszer azoknak tehát tökéletes, akiknek a pörgő életük mellett nincsen idejük (vagy éppenséggel kedvük) randizgatni, hosszan ismerkedni, viszont vágynak a kielégülésre. Oké, a klasszikus értékekhez mérten ez nem éppen elfogadott felfogás, de az életünk folyamatosan változik, miért ne lehetne a modern kor egyik nagy „felfedezése” az érzelem nélküli szex?!

Én a magam részéről azt gondolom, ha két ember megkívánja egymást, az alap játékszabályok tisztázását követően, óvszer szigorú használata mellett nyugodtan éljék ki a vágyaikat. Eközben azt is gondolom, hogy a folytatás esélyétől megfosztott szexkapcsolatba bonyolódni nem szabadna. Kicsit kevésbé kacifántosan: igyekezzünk olyanokkal szexkapcsolatba keveredni, akikkel bármikor megismételnénk a mókát. Ha pedig ő is hasonlóképpen gondolkodik, miért ne alakulhatna éppen egy szexkapcsolatból valami komolyabb? Igaz, mindez teoretikus, a valóság egészen más irányt mutat...

Vannak, akik kifejezetten tudatosan alkalmazzák, és ennek értelmében teljesen kizárják a második esély lehetőségét.

Vannak, akik tudatosan kizárják a második esély lehetőségét Forrás: Thinkstock

Ők valószínűleg valamilyen rossz párkapcsolati tapasztalat, fájdalmas szakítás, esetleg trauma miatt menekülnek a szexbe, azt várják a kielégüléstől, hogy enyhítsen a terhükön. És persze a nők között bőven akadnak olyanok, akik amazoni elhatározással, az emancipációt hirdetve akarják bizonyítani azt, hogy lehetnek hasonlóan lelketlenek, mint a lyukvadász férfiak. Végül, de nem utolsósorban, akadnak olyan nők, akik szerint a különböző férfiakkal átélt szexuális élményekből tanulni lehet. A huszonéves kolléganő is ezzel érvelt a felé érkező kérdésre: miért nem kevéssel, de gyakran? Tapasztalatot gyűjteni fontos dolog, de félő, hogy például a 30 nap alatt 30 pasi módszerrel a szexprofesszori cím helyett inkább kiábrándultság, valamint fásultság jár. Én inkább maradok a minőségi, nem mennyiségi elvnél.

Bár biztosan sokan lekurvázzák a „30 nap alatt 30 férfival” típusú lányokat, én ezt nem teszem. Párhuzamot viszont tudok vonni a prostitúcióban edzett, tehát sok férfival összekavarodó nőismerőseimmel. Ők arról számolnak be, hogy a tapasztalat a magánéletben nem feltétlenül hasznos, mert a legizgalmasabbnak ígérkező férfi is könnyen unalmassá válhat... Mármint a férfi biztos örömét leli a nő tapasztalatában, de fordítva...?

Nyilván kedvező, hogy manapság felszabadultan, fesztelenül és bizonyos gátlások feszítése nélkül élhetünk, de a korlátokat nem ússzuk meg, mindössze arról van szó, hogy magunknak kell felállítanunk azokat. Nagyjából bármit megtehetünk, bárhogy alakíthatjuk az életünket, de nem szabad elfelejteni, hogy minden következménnyel jár. A szabadság tehát hosszú távon sok esetben nem áldás, hanem átok, pláne fiatal korban. Gyakran a legmélyebb gödör alján csücsülve látjuk be, hogy „basszus, ha jobban átgondoltam volna...”.

Gyakran a legmélyebb gödör alján csücsülve látjuk be, hogy „basszus, ha jobban átgondoltam volna...” Forrás: Thinkstock

Nem tisztem senkit megvédeni vagy óvatosságra inteni, én csak szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a féktelenség elveheti az ember eszét... És az önsorsrontó döntéseken kívül még azzal a rengeteg veszéllyel is számolni kell, ami az online társkeresés világában leselkedik az ember lányára. Írtam a témában egy regényt, LoveClub címmel elérhető. Csak erős idegzetűeknek ajánlom...

Nektek mi a tapasztalatotok a modern tárkereséssel? És mi a véleményetek a napról napra más férfiakkal (élvezetből) lefekvő lányokról? Jöjjenek a kommentek!

A határozott nők kiherélik a férfiakat?http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20170202-lakatos-levente-iro-a-hatarozott-nokrol-es-a-veluk-egyutt-elo-ferfiakrol.html„A férfiak általában nehezen viselik a határozott nőket, inkább odébbállnak, mintsem lefejtsék róluk a páncéljukat.” Lakatos LeventeThinkstockLakatos Levente: "Én is voltam hűtlen, nem tolerálom a hazugságokat"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20170102-lakatos-levente-blogjaban-a-parkapcsolatokrol-szerelemrol-szakitasrol-mesel.html„Az összes hibáddal együtt a mindennapjaim részévé váltál, és remélem, hogy te is a hibáimmal együtt szeretsz.” Lakatos Levente--Lakatos Levente: "A fiatal férfi imádja a tapasztalt nőt az ágyban"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20161214-lakatos-levente-iro-kifejti-a-velemenyet-a-fiatalabb-ferfi-idosebb-no-felallasrol-egy.htmlAkad egy szingli nőismerősöm, aki bár a negyvenes évei elejét tapossa, mégis előszeretettel ismerkedik huszonéves fiúkkal. Mert a kölykös arc, a sportos test és a "bababőr" – úgy összességében a fiatalság – indítja be. Hozzá kell tennem, hogy a vonzalom általában kölcsönös, a nálánál fiatalabb férfiak is keresik a kegyeit, aztán egy idő után mégis angolosan távoznak. Miért történhet így? Pontosabban: miért mindig így történik? Lakatos Levente--Lakatos Levente: "Az anális szex megosztó, a nézőközönség kizárt! Mire izgulnak a nők?"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20150926-lakatos-levente-blogjaban-a-noi-szexfantaziak-utan-kutat.htmlKülönös felmérést készített a népszerű magyar író, Lakatos Levente - a női szexfantáziákat vette górcső alá. Lakatos LeventeThinkstockLakatos Levente: "A legperverzebb karakteremben is benne vagyok"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20150715-lakatos-levente-eletenek-tobb-momentuma-is-visszakoszonom-a-konyveiben.htmlMagyar bestselleríró, újságíró, egykori televíziós műsorvezető. Gyermekkorában színésznek készült, azonban hamar belátta; a színpad nem az ő világa. Első könyvét magánkiadásban jelentette meg, a másodikat, a Barbibébi című regényét azonban már egy nagy kiadó gondozta. A könyveiben az erotika, a szerelem, a szenvedély és a krimi mind-mind helyet kap. A fiatal felnőtt generáció egyik kedvenc szerzőjével, Lakatos Leventével beszélgettem. Lakatos Levente--Lakatos Levente: "Ó, azok a könnyen dugható lányok…"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20150813-lakatos-levente-kifejtette-a-velemenyet-a-konnyen-kaphato-lanyokrol.htmlMost őszintén, hölgyek! Melyik barátnőtök szájából nem hallottátok még azt a mára már szállóigévé vált mondatot, hogy "minden férfi egyforma". De vajon mi a helyzet a másik nemmel? Vajon az urak mit gondolnak a 21. század lányairól? Lakatos Levente--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.