Lakatos Levente: "Én is voltam hűtlen, nem tolerálom a hazugságokat"

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat A pillangók ébredése szerelem szakítás Lakatos Levente
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Az összes hibáddal együtt a mindennapjaim részévé váltál, és remélem, hogy te is a hibáimmal együtt szeretsz.”

A fenti idézet A pillangók ébredése című regényem egyik – igen emelkedett – jelenetéből származik. Nem csupán szerelmi vallomás ez, hanem bocsánatkérés a férfi főszereplőtől mindazon ballépéséért, aminek következményei a női karakter életére is erősen kihatottak. Amikor ezt a jelenetet írtam, elgondolkoztam azon, vajon miért igyekszünk a viszonyaink hajnalán makulátlanul tökéletes képet festeni magunkról, hiszen előbb-utóbb kiderül, mi sem vagyunk hiba nélküliek. Ahogy egészen biztosan a partnerünk sem. Akkor minek a színjáték?

A viszonyaink hajnalán makulátlanul tökéletes képet festünk magunkról Forrás: Thinkstock

Szépelgünk, a legjobb arcunkat mutatjuk a másiknak csak azért, hogy megszerezzük, elnyerjük a tetszését. Pedig egy párkapcsolat akkor lehet kényelmes, ha őszinték vagyunk benne. (Kényelmetlen párkapcsolat pedig csak a hülyéknek kell, nem igaz?!) Úgyis lehullik az álarc, felvenni is értelmetlen.

Amikor egy-egy „ismerkedő szituációban” azt kérik, meséljek magamról, két dolgot teszek. Először is morgolódom magamban, szerintem ugyanis ez az egyik leghülyébb témafelvetés – véleményem szerint nem úgy kell ismerkedni, hogy felsoroltatjuk a másikkal az élete főbb pontjait, azokat nekünk kellene beszélgetés közben felfedeznünk, kitapogatnunk. Az ajándékok csomagolását sem feltépni (persze a legtöbben azért így csinálják), hanem lassan kicsomagolni izgalmas. A másik, amit teszek (beletörődve, hogy beszélnem kell magamról), hogy elkezdem sorolni: gyakran türelmetlenkedek; hajlamos vagyok a féltékenykedésre, mert én is voltam hűtlen; nem tolerálom a hazugságokat; kiborít a döntésképtelenség; rendetlen vagyok, és bármiféle meglepetést gyűlölök, hiszen azt biztosan titkolózás előzi meg. Ezek ugyanis azon tulajdonságaim, amik hosszú távon meghatározzák az emberi kapcsolataimat.

A kezdeti lángolás persze elfedi – nem ritkán éppen izgatóan vonzóvá változtatja – a másik jellemhibáit, amelyek aztán az idő múlásával, illetve a perzselő érzelmek lassú kihűlésével mégis kikezdik az idegrendszerünket, összeadódnak, és úgy érezzük, maguk alá temetnek.

A kezdeti lángolás persze elfedi – nem ritkán éppen izgatóan vonzóvá változtatja – a másik jellemhibáit Forrás: Thinkstock

Én hosszú-hosszú évekig azt vallottam, kár egymás idejét rabolni, ha az ölelkezés lassan ölésbe torkollik. Ma már ezt máshogy látom.

Gyakran történt az, hogy első felindultságomból elhamarkodottan szakítottam, aztán ahogy felszívott bennem a méreg, és ettől a magabiztosságom is alábbhagyott, éppen a másik hibái kezdtek a legjobban hiányozni. Mert bizony hiába idegesítettek, azok tették őt esendő, ezáltal szerethető emberré. Azt hiszem, a bosszankodás helyett meg kell tanulni mosolyogni. Be kell látni, hiába a dohogásunk, a partnerünket megváltoztatni nem tudjuk, nem is szabadna, és miért is tennénk, ha így szerettünk bele? Tanácsos magunkba fordulni és a saját adóvevőnket finomhangolni. Ha belátjuk, hogy teljességgel értelmetlen a morgolódás, miért ne engedhetnénk el az idegeskedést? Miért ne nevethetnénk a másik bosszúságot okozó tulajdonságain, illetve az azokra adott saját, zsigeri reakcióinkon? Miért ne szerelmesedhetnénk bele a másik hibáiba?

Persze, ha a mosolyunk nem őszinte, és úgy véljük, más mellett boldogabbak lehetnénk, valóban kár húzni az időt. Keresni kell valakit, aki tökéletesebb. Legalábbis a mi elvárásaink alapján tökéletesebb. És aki mellett mi is kevésbé idegesítőek lehetünk...

Lakatos Levente: "A fiatal férfi imádja a tapasztalt nőt az ágyban"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20161214-lakatos-levente-iro-kifejti-a-velemenyet-a-fiatalabb-ferfi-idosebb-no-felallasrol-egy.htmlAkad egy szingli nőismerősöm, aki bár a negyvenes évei elejét tapossa, mégis előszeretettel ismerkedik huszonéves fiúkkal. Mert a kölykös arc, a sportos test és a "bababőr" – úgy összességében a fiatalság – indítja be. Hozzá kell tennem, hogy a vonzalom általában kölcsönös, a nálánál fiatalabb férfiak is keresik a kegyeit, aztán egy idő után mégis angolosan távoznak. Miért történhet így? Pontosabban: miért mindig így történik? Lakatos Levente--Lakatos Levente: "Az összes férfi hűtlen? Avagy előzd meg, hogy megcsaljanak!"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20151031-lakatos-levente-blog-az-osszes-ferfi-hutlen-avagy-elozd-meg-hogy-megcsaljanak.htmlEgy kedves, férfi-ügyekben meglehetősen tapasztalt (hogy pontosan milyen téren, és mennyire, azt a fantáziátokra bízom) hölgyismerősömmel beszélgetve merült fel a csalfaság témaköre. Ő szent meggyőződéssel állította, hogy minden férfi hűtlen, én pedig nyilván azonnal a becsületünk védelmére keltem. Micsoda általánosítás… Aztán, ahogy az elültetett gondolatmaggal a fejemben telt az idő, egyre többször szembesültem azzal, hogy talán én vagyok túl idealisztikus. Férfijellemünk árnyékosabb oldalán valóban ott dédelgetjük a csapodárságra való hajlamot? Lakatos Levente--Lakatos Levente: "Az anális szex megosztó, a nézőközönség kizárt! Mire izgulnak a nők?"http://www.life.hu/sztarszerzok/lakatos-levente/20150926-lakatos-levente-blogjaban-a-noi-szexfantaziak-utan-kutat.htmlKülönös felmérést készített a népszerű magyar író, Lakatos Levente - a női szexfantáziákat vette górcső alá. Lakatos LeventeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.