Díjat kapott Tordy Géza, de nem tudta átvenni: gyengélkedik a Kossuth-díjas színművész

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
betegség színművész Tordy Géza Kossuth-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tordy Gézának komoly elismerésben volt része a minap: a 3. Szinkronium díjátadó gálán életműdíjat kapott évtizedekig tartó, kimagasló munkásságáért. Az elismerésért járó trófeát azonban egy megbízott vette át. 

Tordy Géza egy elhúzódó betegség miatt nem tudott megjelenni a neves eseményen, ám a Borsnak később elárulta, egy ideje már kerüli a nyilvánosságot, nem szeret szerepelni.

Budapest, 2011. november 25. Tordy Géza színművész, rendező, a Prima Primissima Díj jelöltje magyar színház- és filmművészet kategóriában. A felvétel a Tabánban készült. MTI Fotó: Kollányi Péter Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Egy csúnya megfázásom húzódik el, ezért nem tudtam átvenni személyesen ezt a rangos elismerést. A szinkronizálás évtizedekig kísérte az életemet. Rengeteg cseh és szovjet filmet szinkronizáltam, imádtam Gérard Philipe-nek adni a hangom, de egy-egy amerikai film is igazi szórakozás volt. Egyáltalán nem járok sehova, nem nagyon tudok már állni, nincs kedvem. Tizennyolc éves korom óta csinálom a színházat, úgy érzem, mostanra elég volt a színészet. Nagyon megváltozott a szakma és a színjátszás is" - mesélte Tordy Géza.

Tordy Géza: "Csak múltam van, nincs jelenem, sem jövőm"

Borús interjút adott a nemzet színésze, Tordy Géza: saját bevallása szerint már nem találják meg őt a szerepek, és bár korábban is zárkózott volt, idősebb korára még inkább megkeseredett.
Hajókázással töltötte a hétvégét Sebestyén Balázs és családja: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190916-hajokazassal-toltotte-a-hetveget-sebestyen-balazs-es-csaladja-foto.htmlIrigylésre méltó hétvégén van túl Sebestyén Balázs, aki családjával a Dunán töltötte el a napsütéses őszi napokat.TV + SztárokOrigoKasza Tibi és Manker második házassági évfordulójukat ünnepelték: így köszöntötték egymásthttp://www.life.hu/sztarok/20190916-kasza-tibi-es-manker-masodik-hazassagi-evfordulojukat-unnepeltek-igy-koszontottek-egymast.htmlKasza Tibi és Manker 8 éve szeretik egymást, két éve házasodtak össze. A szerelmesek így köszöntötték egymást a jeles napon.TV + SztárokOrigoEgy korábbi büntetés miatt került majdnem börtönbe Kalocsai Krisztián, a Hip Hop Boyz egyik tagjahttp://www.life.hu/sztarok/20190916-egy-korabbi-buntetes-miatt-kerult-majdnem-bortonbe-kalocsai-krisztian-a-hip-hop-boyz-egyik-tagja.html2018 tavaszán büntették meg a Hip Hop Boyz tagját, aki nem fizette be a pénzbírságot. A határon kapták el, azonnal fogdába vitték.TV + SztárokOrigoKoholák Alexa így vallott nyilvánosan szerelmét 26 évvel idősebb férjének: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190916-koholak-alexa-igy-vallott-nyilvanosan-szerelmet-26-evvel-idosebb-ferjenek-foto.htmlEgy évvel ezelőtt házasodott össze szerelmével Koholák Alexa, aki szerelmes szavakkal köszöntötte szerelmét közösségi oldalán.TV + SztárokOrigoSzandiról ismét álhírt terjesztenek: közösségi oldalán reagálthttp://www.life.hu/sztarok/20190915-szandirol-ismet-alhirt-terjesztenek-kozossegi-oldalan-reagalt.htmlSzandiról ismét álhír terjed, erre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán az énekesnő.TV + Sztárok--Szerelmes fotót posztolt Demcsák Zsuzsahttp://www.life.hu/sztarok/20190915-szerelmes-fotot-posztolt-demcsak-zsuzsa-krishannal.htmlAz Ázsia Expressz forgatási szüneteiben került közelebb Demcsák Zsuzsa és Krishan. A pár már kint összeházasodott, de úgy tervezik, Magyarországon is kimondják a boldogító igent. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.