Szikora Róbert mindennap imádkozik elhunyt pályatársai lelki üdvéért

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
Szikora Róbert Komár László Cipő Flipper Öcsi katolikus egyház Kékes Zoltán imádkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hívő katolikusként éli mindennapjait Szikora Róbert. A zenész mindennap imádkozik elhunyt pályatársai lelki üdvéért is.

"Én római katolikus vagyok, ebben az egyházban pedig a kezdetektől fogva, már kétezer évvel ezelőtt is teljesen bevett gyakorlat és hitbéli kötelessége volt a hívőknek imádkozni a betegekért, az elhunytakért, a börtönben szenvedőkért. Ezt közbenjárásnak hívják" – mesélte a Ripostnak Szikora Róbert.

Szikora Róbert imádkozik pályatársaiért Fotó: Hirling Bálint - Origo

A zenész kialakított egy emlékhelyet is az otthonában, ahol elhunyt pályatársai fotói találhatók. Ott van például Komár László, akivel nagyon sok közös emlék köti össze Szikorát. De helyett kapott Cipő, Kékes Zoltán, Flipper Öcsi és Zámbó Jimmy is.

"Először csak egy-két közös fotó volt kint, majd idővel sajnos, ahogy mentek el a kollégák sorban, úgy gyarapodott a képek száma. Amikor elmegyek otthon mellettük, elmondok egy rövid imát, és azt mondom: Istenem, légy irgalmas a lelkükhöz" – fogalmazott Szikora Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.