Berki Krisztiánra két év felfüggesztettet kért az ügyészség: fiktív számlák befogadása a vád

Forrás: Facebook/Berki Krisztián -
ügyészség börtön felfüggesztett börtön Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két év felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyszség Berki Krisztiánra, aki ellen 5 millió forint értékű adócsalás a vád.

Berkinek és egykori üzlettársának fiktiv számlák befogadása miatt kell felelnie. Összesen kb. 6 milliárd forint értékű adócsalásról van szó, amelyben Berki része 5 millió forint. Társa ellen letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség, míg a reality-celeb ellen1 évet két évre felfüggesztve.

Kiderült, miből él Berki Krisztián: rengeteg pénzt keres Forrás: Facebook/Berki Krisztián

Berki szűkszavúan válaszolt a Blikknek:

Ez nem az az ügy, ami miatt nekem kellene szégyellnem magam”

– mondta a celeb, akinek ügyvédje elárulta, mennyire elégedett ügyfele a döntéssel.

„Ügyfelem esetében mindössze ötmillió forintról van szó, úgy gondolom, ő az egyik legkisebb mértékben érintett vádlott az ügyben. Amennyiben ügyfelem úgy dönt, a vádirattal megegyezően elismeri a bűnösségét, akkor a legrosszabb esetben kaphat egy évet, két évre felfüggesztve. A belső arányosság elvét, valamint a hazai joggyakorlatot figyelembe véve a felfüggesztés mértékét és a büntetés hatályosságát is igen súlyosnak tartom” – nyilatkozta dr. Szilágyi Roland.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.