P. László, a Teréz körúti robbantó szökést tervezett: a családja segítségét kérte

robbantás szökés börtönből Teréz körút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantó szökést tervezett: egy kézzel írt levélben kérte arra egyik családtagját, hogy vigyen neki fegyvert és lőszereket.

A 27 éves P. Lászlót, a Teréz körúti robbantót folyamatosan kamerák őrzik, így esélye sincs a szökésre. Éppen ezért egy kézzel írt levelet csomagolt egy papír zsebkendőbe, amelyet a testvérének szeretett volna átadni a következő beszélőjükön. Levelében leírta, hogy szökni akar, amihez fegyverre és lőszerre lenne szüksége. Alaposan átgondolta a tervét, még egy drónt is be akart vetni az akcióba. A terve azonban meghiúsult, az irományt megszerezték – írta meg a Bors.

A Teréz körúti robbantó pere a Budapesti Fővárosi Törvényszéken, 2018. január 31-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mint ismeretes, 2016-ban a Teréz körúton robbantott egy férfi. A bűncselekményben két rendőr is komolyan megsérült. P. László leghamarabb harminc év múlva szabadulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.