Medveczky Ilonának egészségügyi gondjai vannak, nehezen tartja rendben otthonát

Forrás: Marton Szilvia/Origo -
halál Medveczky Ilona kutyák otthon egészség házimunka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan csodálják Medveczky Ilona gyönyörű otthonát és kertjét. A táncművész elárulta, hogy egészségügyi problémái miatt már nehezen tartja karban otthonát. Maga takarít és a kertet is ő gondozza. 

"Tavaly derült ki, miután az egyik szemüvegemmel és a kontaktlencsémmel sem láttam jól, hogy szürke hályog van mindkét szememen. Őszre kalkuláltuk az operációt, csakhogy a kerti munkák miatt elhalasztottam. Most tavasszal is ez lett a vége, ültetek, metszek, cipelem a virágföldet, nem érek rá" - mondta a Blikknek Medveczky Ilona, aki egyedül él otthonában.

Kezét is műtötték nemrégiben, a szemműtét után pedig nem lehet hajolni, megerőltetni magát. Ezért halogatja. Szereti, ha a kert és a ház is rendben van, ám ez már egészsége rovására megy. Egy alkalommal életveszélybe is került. Megcsúszott a jégen és eszméletét vesztette.

Medveczky Ilonának nehéz a házatartás vezetése Forrás: Marton Szilvia/Origo

"Szerencsém volt, a kutyáim ráztak fel. Nyáron sem jobb a helyzet, többször kiszáradtam és elájultam már. Annyira belefeledkezem a munkába, hogy elfelejtek inni" - fogalmazott a táncművész, majd így folytatta: "Tudom, ha valami bajom lenne, ne adj' isten meghalnék, hetekig észre se venné senki. Legfeljebb az éhes kutyáim ugatása tűnne fel egy idő után a szomszédoknak."

Medveczky Ilona elköltözni nem akar. Elmesélte: vannak barátai, akik idős korukban elköltöztek. "Öreg fát már nem lehet átültetni, márpedig 55 éve itt eresztettem gyökeret. Sok ismerősöm költözött idősen, de belebetegedtek a változásba" - mondta Medveczky.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.