Andy Vajna és volt felesége, Cecilia Mong a producer haláláig barátok voltak

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Andy Vajna Cecilia Mong
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Együtt gyászol az USA-ban Vajna Tímea és Andy Vajna egykori felesége, Cecilia Mong. A producer szinte soha nem beszélt egyetlen gyermeke anyjáról, de azt tudni lehet, hogy élete végéig jóban voltak: Cecilia jól ismerte Andy volt kedvesét, Dobó Katát, és Vajna Tímeát is, sőt az esküvőjükön is részt vett.

A Bors Andy Vajna amerikai temetése kapcsán kutatta fel az asszonyt, aki a témában nem nyilatkozott, de ennek apropóján felelevenítették, ki is az a nő, akivel a producer élete végéig nem tudták elengedni egymást.

Andy Vajna és Cecilia Mong végig barátok maradtak Fotó: Polyák Attila - Origo

Andy és Cecilia kapcsolata a hetvenes években kezdődött, néhány évvel azután, hogy Vajna 1956-ban Magyarországról Hongkongba menekült és parókakészítő céget alapított, majd koptatott farmerek gyártásába kezdett. Akkor is együtt maradtak, amikor Andy barátjával megalapította a Carolco Pictures nevű filmvállalatát, amely rövid időn belül a világ egyik jelentős forgalmazójává nőtte ki magát. Erről az időszakról az egyik üzlettárs, Todd Tranner emlékiratot készített. Beszámolója szerint az asszony kivételes nő volt.

„Ceci sosem vette fel kétszer ugyanazt a ruhát, és a futár szinte mindennap új ruhaszállítmányt hozott az irodájukba. Imádta a divatot, és általában forrónadrágban vagy lenge ruhában járt dolgozni. Ő volt a felelős a partikért is, rendszeresen rendezett vacsorákat Andyvel közös otthonukban, ahol kizárólag A és B listás sztárokat fogadtak” – idézi Trannert a napilap.

Andynek és Cecinek a munka miatt nem sok ideje jutott egymásra, 1980-ban mégis családot alapítottak: megszületett a fiuk, Justin. Míg Andy producerként tevékenykedett, a felesége Vajna nagy sikerű filmjeiben, a Rambo 1-ben, 2-ben és az Angyalszívben volt vezető asszisztens. Szerelmükből barátság lett, ami mindvégig megmaradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.