Nem emelnek vádat Czeizel Endre szeretője ellen

Fotó: Bielik István - Origo -
nyomozás szerető Czeizel Endre sperma gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült: nem emelnek vádat Czeizel Endre szeretője, Dóra ellen.

Czeizel Endrének fiatal szeretőjétől, Dórától két gyermeke született. A fogantatás mesterséges úton történt, a professzor odaadta kedvesének a spermáját. A baj ezzel az, hogy hivatalosan csak férj vagy élettárs lehet donor...

Ráadásul a Ripost úgy tudja, a spermadonor beleegyezői nyilatkozatra nem a professzor, hanem egy másik férfi adatai és neve került. Emiatt jelentették fel a nőt emberi testrész tiltott felhasználása miatt.

Czeizel Endre szeretője ellen nem emelnek vádat Fotó: Bielik István - Origo

A nyomozást egyszer már lezárták, de a 24.hu most kiderítette, hogy a Fővárosi Főügyészség tavaly év elején felülvizsgálta a határozatot, és ismét nyomozást rendelt el az ügyben. Az újabb döntés nemrég megszületett: nem emelnek vádat Dóra ellen.

A Fővárosi Főügyészség 2018 novemberében megszüntette a nyomozást, egyúttal azonban a gyanúsítottat megrovásban részesítette. A megrovással az ügyészség helytelenítését fejezte ki a jogellenes cselekmény miatt, és felszólította a gyanúsítottat, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől. A gyanúsítottal szemben az eljárás során nem alkalmaztak kényszerintézkedést.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.