Foci vb: Björn Kuipers a leggazdagabb bíró

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini -
Björn Kuipers foci vb 2018 foci-vb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon úgy tűnik, hogy az angol-svéd meccset is vezető Björn Kuipers nemzetközi labdarúgó-játékvezető a leggazdagabb bíró a 2018-as foci vb-n. Ő fújt egyébként a Brazília-Costa Rica meccsen, valamint az ő vezetése mellett búcsúzott Spanyolország is a 2018-as labdarúgó-világbajnokságtól.

Björn Kuipers nagyon gazdag

A 45 éves holland játékvezető, akinek a polgári foglalkozása szupermarket-tulajdonos, 15 éve kezdett bíráskodni, de addigra már szülővárosában, Oldenzaalban szupermarket- és fodrászszalon-tulajdonos volt. Miközben egyre feljebb haladt a játékvezetői hierarchiában, az üzleti életben is egyre sikeresebb lett - derül ki az Index cikkéből.

Björn Kuipers a leggazdagabb játékvezető Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Mint írják, Jumbo elnevezésű szupermarketével egész Hollandián átnyúló hálózatot épített ki. Egy 2016-os kimutatás szerint 11,5 millió fontos vagyont halmozott fel, évente pedig 2-3 millió fontos forgalmat bonyolít le. Egyéb üzleteiből és a játékvezetésből is annyit keres, hogy a cégei osztalékából is ritkán vesz fel pénzt. Ha mégis, akkor abból Max Verstappen Forma-1-es pilótát is szponzorálja.

A lap szerint Kuipers négy éve az angol-olasz vb-meccset vezette, ami után sok kritikát kapott az angoloktól, most azonban "szépített", mivel gyakorlatilag hiba nélkül fújta a mérkőzésüket. A spanyolok viszont számon kértek rajta néhány ítéletet az oroszok elleni nyolcaddöntő után.

Björn Kuipers nem ma kezdte

A világ leggazdagabb bírója már mindkét európai kupasorozat döntőjét vezette: övé volt a 2014-es Real-Atlético a Bajnokok Ligájában, illetve idén a Marseille-Atlético az Európa Ligában.
Foci vb 2018: szétszedtek egy IKEA áruházat az ünneplő angol szurkolókhttp://www.life.hu/news/20180708-foci-vb-2018-szetszedtek-egy-ikea-aruhazat-a-randalirozo-angol-szurkolok.htmlNem tudtak viselkedni az angol szurkolók a tegnapi Anglia - Svédország mérkőzés után. Az ünneplés hevében elleptek egy IKEA áruházat, szétugrálták a bútorokat, dobálóztak a kezük ügyébe kerülő lakberendezési tárgyakkal. Mindeközben pedig énekeltek. Az eladók azt sem tudják, mit csináljanak, hova kapjanak. A videó magáért beszél.News--Foci vb: Így őrjöngtek Zágrábban a horvátok győzelme utánhttp://www.life.hu/news/20180708-horvatorszag-legyozte-oroszorszagot-a-foci-vbn.htmlA horvátok utolsóként jutottak az elődöntőbe a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, Angliához, Belgiumhoz és Franciaországhoz csatlakoztak a legjobb négy között. Szomszédaink Szocsiban végül büntetőpárbajban győzték le a házigazda oroszokat, akiknek drámájáról itt nézheted meg a képeket. News--Foci vb: Íme az első képek Granqvist kislányárólhttp://www.life.hu/csalad/20180708-andreas-granqvist-masodik-kislanya-a-foci-vb-alatt-szuletett.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, a minap világra jött Andreas Granqvist svéd csapatkapitány második kislánya, a sztár azonban nem utazott haza a vébéről a szülésre. A baba és a mama jól vannak, Svédország kiesésével pedig hamarosan együtt lehet az egész család. Család--Foci vb: Gyermekeivel cukiskodott Luka Modric és Vidahttp://www.life.hu/csalad/20180708-luka-modric-es-felesege-vanja-bosnic-a-foci-veben.htmlMint ismeretes, Horvátország továbbjutott az elődöntőbe, Oroszország számára pedig véget ért a torna. Luka Moric, a horvát csapatkapitány joggal lehet büszke, együttese ugynais a végsőkig küdött a győzelemért. A Real Madrid sztárjáért az egész családja a helyszínen szorított, így a középpályás a győzelem után gyermekeivel ünnepelhetett. Család--Foci vb: A horvát, vagy az orosz drukkercsajok szexisebbek?http://www.life.hu/intim/20180707-kepek-a-horvat-es-az-orosz-szurkololanyokrol-a-foci-veben.htmlTegnap elkezdődtek a nagyeddöntők, Uruguay és Brazília után pedig Svédország is búcsúzni kényszerült a vébétől. Ma este 20:00-tól Oroszország és Horvátország csapnak össze. Korábban összeszedtük a legjobb 8 csapat legszexisebb szurkolólányait, most azonban csak a mai összecsapások gyönyörű drukkereiről gyűjtöttünk képeket. Íme a horvát és az orosz csajok! Intim--Foci vb: Hiába vetkőzött a svéd szépség, kiesett a csapatahttp://www.life.hu/intim/20180707-emelie-eklof-levetkozott-de-svedorszag-kiesett-a-veberol.htmlAnglia 2-0-ra legyőzte Svédországot a 2018-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, így pedig a skandinávok búcsúztak a tornától. Ez egész biztosan szomorúsággal tölti majd el Emelie Eklöföt is, aki többször is bikinire vetkőzött, hogy így drukkoljon csapatának. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.