Így értékelte a brit sajtó Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét

Forrás: Getty Images/WPA Rota/Wpa Pool -
Meghan Markle Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit sajtó óriási terjedelemben foglalkozott Harry herceg és Meghan Markle esküvőjével, a híradások többnyire az udvari protokoll változásait, a szigorú szabályok enyhülését emelik ki - mondta a közmédia tudósítója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Közölte, hogy majdnem mindegyik elemzés felidézi a 82 évvel ezelőtti esküvőt, amikor VIII. Edwardnak le kellett mondania a koronáról, mert elvált amerikai hölgyet akart feleségül venni. Harry hercegnek ugyan még engedélyt kellett kérnie a királyi házassági törvény alapján II. Erzsébettől, a királynőnek azonban valószínűleg eszébe sem jutott visszautasítani a kérést - tette hozzá.

Forrás: Getty Images/WPA Rota/Wpa Pool

A helyi beszámolók rendszerint kiemelik, hogy a korábbi évtizedek majdhogynem komor hangulatú esküvőivel ellentétben szombaton könnyed és vidám szertartásra kerülhetett sor - mondta. Kiemelte, hogy még Vilmos herceg 2011-es esküvője is sokkal szigorúbb volt, bár - mint mondta - testvéréé kisebb jelentőségű, hiszen Harry csupán hatodik a trónutódlási sorrendben, így belőle valószínűleg sosem lesz király.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.