Ezért nem harcolt Harry herceg Irakban a fronton

"Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas " -
harc front Irak Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg tíz évig szolgált katonaként, és majdnem frontszolgálatot is teljesített, de végül mégsem került sor arra, hogy a királyi sarj Irakban harcoljon. Kiderült, hogy miért.

Harry herceg számára nagy előrelépést jelentett volna 2007-ben, ha frontszolgálatot is teljesíthet Irakban, végül erre mégsem került sor. Akkoriban úgy volt, egy tapasztalt gárdatiszt mellé küldik ki őt, a herceg pedig mindenáron szeretett volna tenni is a hazájáért, erre azonban mégsem került sor, legalábbis nem a fronton.

Ezért nem szolgált a fronton Harry herceg Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Nagy biztonsági kockázatot jelentett volna ugyanis Harry kiküldése, és mire erre sor került volna, az iszlamista harcosok nagyon sok mindent kiderítettek arról, hová is küldenék a herceget. Ő vált a célponttá, de ez nemcsak Harry, hanem nagyon sok katona életét veszélyeztette volna - írja a Daily Star. Ez az aggasztó körülmény késztette a brit hadsereg vezetőjét arra, hogy megváltoztassa az eredeti tervet, és ne vigye ki Harryt. „Ez megnövelte a fenyegetettséget, és ami a legfontosabb volt a királynőnek és Harrynek is, hogy mások élete is veszélybe került" – mondta ord Richard Dannatt, a hadsereg vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.