Hajléktalan volt a Michelin-csillagos sztárséf, Alan Geaam

Forrás: AFP/Stephane De Sakutin -
sztárséf séf Párizs Michelin-csillag gasztronómia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajléktalanból Michelin-csillagos sztárséf vált: Alan Geaam élettörténete nem mese, hanem valóság.

Az Independent azt írja, a most 43 esztendős Alan Geaam Libériában született libanoni szülők gyermekeként. Több országban élt, mire 23 éves korában Párizsba költözött. A pénze nem sokáig tartott ki a francia fővárosban, így hamar hajléktalanná vált, és arra kényszerült, hogy éjszakánként a helyi parkokban aludjon.

Munkát nehezen talált, mivel nem beszélte jól a franciát, de azért néha alkalmazták pizzafutárként, dolgozott építkezéseken és mosogató is volt egy konyhában. Épp utóbbit csinálta, amikor egy nap váratlanul be kellett ugrania a szakács helyére. Elkészítette a fogásokat és a vendégek nagyon elégedettek voltak az étellel. A vezetőség ekkor figyelt fel rá. Tehetségét azzal magyarázta, hogy korábban gyakran nézett főzőműsorokat és nagyon szeretett főzni.

Ma már tökélyre fejlesztette a főzés tudományát és Michelin-csillagot szerzett párizsi éttermének.

Alan Geaamból Michelin-csillagos sztárséf lett Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.