Döntött Hosszú Katinka? Ő van most mellette Tusup helyett

2018.01.15. 06:26

Hosszú Katinka meghozta volna a nehéz döntést? Kiderült, kivel edz férje, Shana Tusup helyett.

Az úszószakmában sokan úgy gondolják, hogy a világ egyik legjobb úszónője nem engedhetné meg magának, hogy edző nélkül ússzon. Az úszószövetségnél azonban tehetetlenek Katinkával szemben, még mindig egyedül jár a Duna Arénába. Nem férjével készül, de azért van edzőpartnere, aki nem más, mint Dudás Dániel, aki az úszónőt Miamiban is elkísérte. Dudás most trénerként vesz részt Katka felkészülésében.

Hosszú Katinka és Dudás DánielForrás: Facebook/Hosszú Katinka official

"Ez egy kényszerhelyzet. Nem úgy kell elképzelni, hogy edzéstervet készít, technikát javít Dani. Csupán időt mér, és egyéb dolgokban segíti Katinkát. Egymásra vannak utalva, a jelenlegi feszült helyzetben ez normális. Más kérdés, hogy hosszú távon nem működik, hiszen Dudás nem edző. A világ legjobbját pedig egy felkészült, képzett trénernek kell irányítania, ha fenn akarja tartani a motivációt és további sikereket akar elérni" - nyilatkozta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő szakember.

A lap úgy tudja, hogy Katinka még nem egyeztetett a jövöjét illetően Soós Csaba szövetségi kapitánnyal, ám Wladár Sándorral, az úszószövetség elnökével már többször is beszélt. Hivatalos találkozóra csütörtökön kerülhet sor.


Hosszú KatinkaShane Tusupedzésedző