természeti csapás Fülöp-szigetek hurrikán trópusi vihar pusztítás tájfun Haiyan klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A klímaváltozás is szerepet játszott abban, hogy ekkora pusztítást végzett a napokban a Fülöp-szigetekre lecsapó Haiyan tájfun -így vélik európai szakemberek és napilapok.

A Haiyan tájfun a klímaváltozás veszélyeinek újabb bizonyítéka. Tény, hogy a mostanihoz hasonló viharok egyre gyakoribbak és erősebbek - nyilatkozta a német közszolgálati rádióban Klaus Töpfer, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának korábbi vezetője, volt környezetvédelmi miniszter.

Forrás: MTI/EPA
Forrás: MTI/EPA

Orrába dugott cigarettacsikkekkel védekezik a bűz ellen egy férfi -
még több képért kattints ide!

Az El Mundo spanyol napilap rámutatott, hogy a Fülöp-szigeteken a szegénység is nagyban felerősítette a vihar pusztítását, a rossz minőségű épületek képtelenek voltak átvészelni a természeti csapást - tudósít az MTI. A Dagsavisen norvég napilap azt írta: klímakutatók szerint egyre erősebb orkánokkal és tájfunokkal kell számolni a jövőben, ami az óceánok hőmérséklet-növekedésének számlájára írható.
A Fülöp-szigetekre a múlt héten lecsapó Haiyan tájfun minden idők egyik legerősebb vihara volt, a széllökések helyenként elérték a 378 kilométeres óránkénti sebességet is. A természeti csapás a hatóságok összesítése szerint legalább kétmillió embert érintett, egyes félelmek szerint a tízezret is meghaladhatja a halálos áldozatok száma.

Rengeteg áldozata van a Fülöp-szigeteken pusztító tájfunnakhttp://www.life.hu/life/galeria/20131111-rengeteg-aldozata-van-a-fulopszigeteken-pusztito-haiyan-tajfunnak.htmlA tájfun első gyermekszületésehttp://www.life.hu/anyaskodj/20131111-emily-sagalis-a-haiyan-tajfun-miatt-elveszitette-hazat-a-tormelekek.html12 millió embert fenyeget a Haiyan-tájfunhttp://www.life.hu/legykepben/20131108-megerkezett-a-haiyantajfunja-a-fulopszigetekre.htmlEzreket költöztettek el a tájfun miatt a Fülöp-szigetekenhttp://www.life.hu/legykepben/20131107-termeszeti-katasztrofa-ezreket-koltoztettek-el-tajfun-miatt-a-fulopszigeteken.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.