Csernák Krisztina pszichológus

2008-ban szerezett diplomát a Pázmány Péter Egyetemen Klinikai-, Igazságügyi pszichológia és Pedagógia szakirányon. A Bács-Kiskun megyei Kórház Pszichiátriai Osztályán dolgozik, magánpraxisban rendel, előadásokat tart függőségek, életmódváltás, nőiség témakörökben, mindemellett cikkeket ír. Célja, hogy közelebb hozza a pszichológiát az emberekhez, melynek segítségével nagy eredményeket érhetünk el életünk jobbítása terén.

A pszichológia modernkori, használható, jól alkalmazható tudomány. Nemcsak munka, hanem hivatás számomra. Örömet okoz, megvalósíthatom benne önmagam.

Diplomaszerzés után rögtön dolgozni kezdtem egy megyei kórházban, ami erős és semmihez sem hasonlítható tapasztalatot adott. Megtanultam diagnózist felállítani, de a legnagyobb kihívást, s egyben sikerélményt a függő emberekkel való munka jelentette. Töretlen addiktológiai érdeklődésemet ezek az évek alapozták meg.

Két gyermekem született. Az anyaszerep szakmai szemléletváltást is hozott: betegségközpontúból egészségközpontúvá váltam. Vallom, önmagunkat, a szervezetünket nem kizsákmányolni, hanem vigyázni, gondozni, építeni kell.

Az anyaság évei alatt felismertem, hogy más szerepeimben is aktívnak kell maradnom, így elvégeztem néhány képzést, önismereti csoportokba jártam és nyelvvizsgát szereztem. Mindemellett fokozatosan elhagytam azokat a pótszereket (alkohol, nikotin, koffein), melyeket azelőtt rendszeresen fogyasztottam. Korábbi étkezési szokásaimat megváltoztattam, így életmódváltásomnak köszönhetően húsz kilogrammnyi túlsúlytól szabadultam meg.
Vallom és tapasztalom, az előbb említett változtatások életünket nemhogy korlátoznák, hanem ellenkezőleg: boldogabbá teszik. Mindennapi függőségeink sokszor ellehetetlenítik életünket. Önmagunk elbódítása, cserbenhagyása helyett lehetséges egy lelkileg mély, tartalmas és letisztult élet felépítése.

Idén megalapítottam magánpraxisomat. Az egyéni konzultációk mellett előadásokat tartok, pszichológiai témájú cikkeket is írok, mert célom, hogy átadjam mindazt, amivel rendelkezem. A szakmaiság mellett a közérthetőség, az alkalmazhatóság is fontos számomra.

Területek, melyekkel szívesen foglalkozom:
- mindennapi függőségeink,
- anyaság, nőiségünk, női szerepeink,
- életmódváltás és fogyás.

Email: csernak.krisztina.pszichologus@gmail.com
Web: www.csernakkrisztina.hu
Facebook: Csernák Krisztina Pszichológus Kecskemét, https://www.facebook.com/csernak.krisztina.pszichologus.kecskemet/
pszichológusfüggőségek