Filó Melinda grafológus

Melinda kézíráselemzőként végez teljes körű személyiségvizsgálatokat.

Népművelői alapvégzettségem mellé kilenc éve szereztem meg az okleveles grafológusi képesítést. Úgy érzem, a grafológia választott ki engem, hisz egyszer csak ott találtam magam az előadásokon. Azóta sem tudok szabadulni az íráselemzés bűvköréből. Folyamatosan képzem magam, jelenleg a pszichológiai ismereteimet bővítem, kiemelten érdekelnek a projektív rajzteszt-elemzési módszerek.
Grafológusi tevékenységemet egy kisvárosi lapnál kezdtem. Több évig grafológiai rovatot vezettem, ahol az elemzések és az olvasói kérdések megválaszolása mellett cikkeket is írtam. Táncos havi lapokban is nagy örömmel publikáltam könnyed írásokat a fiktív grafológiáról valamint arról a kapcsolatról, ami létezik a tánc és az írómozgás között.
5 éve a Szolnoki Főiskola grafológusa vagyok. Heti rendszerességgel személyes konzultációk alkalmával végzek elemzéseket a hallgatók számára. Segítem őket az életvezetésben. Félévente előadást tartok. Rendszeres résztvevője vagyok a környékbeli állásbörzéknek.
Középiskolák végzőseinek osztályfőnöki órákon beszélek a grafológia pályaválasztással kapcsolatos segítő szerepéről.
Rendezvényszervezéssel is foglalkozom, ahol én is végzek gyorselemzéseket.
Felkérésre teljes körű személyiségvizsgálatokat készítek. Házasulandók részére illetve párkapcsolati problémákkal küzdők számára összeillőségi vizsgálatot végzek. Mivel többnyire fiatalok között vagyok, főleg párkapcsolati problémákkal és pályaalkalmassági kérdésekkel találkozom.
Különösen érdekel a kommunikáció, a társas kapcsolatok, az önbizalom és önértékelés vizsgálata. Számomra a grafológia a megismerés, a megértés és az elfogadás tudománya.

Kérdezd a szakértőt!
Figyelem! A kérdés és a válasz nyilvános lesz. Olyan becenevet adj meg, amely alapján nem lehet azonosítani, mert a kérdésed mellett ez a név fog megjelenni.
Nem kaptál választ a kérdésedre? Ne keseredj el, inkább olvasd el a korábbi válaszokat. Lehetséges, hogy korábban már valaki ugyanazt megkérdezte, amit te is. Számtalan megkeresés érkezik a Life.hu szakértőihez, akik megadott szempontok alapján döntenek arról, mely kérdésekre válaszolnak. Megértésedet köszönjük!
Írd be a mezőbe a képen látható kifejezést:
meely 2015-03-27 11:35

Kedves Melinda!
A párkapcsolatom romokban. A férjem mindenért engem okol. Nem gondolom annyira rossz ember lennék.
Most kezdtem el foglalkozni önmagam megismerésével,hiszek a grafológiában. Kíváncsi lennék mi derül ki az írásomból és, hogy összeillünk e a párommal?
köszönöm a válaszát

2015-03-27 11:59

Kedves Meely!

A grafológia valóban jó választás, ha elindult az önmegismerés útján. Egy független személy mond véleményt Önről az írása, alapján. A vizsgálatot, hogy összeillenek e a párjával, abban az esetben lehet elvégezni, ha a párja is beleegyezik. Nagyon hasznos tud lenni egy ilyen összeillőségi vizsgálat, de ha csak önmagát szeretné kicsit más szemével látni, akkor is csak ajánlom az írása elemzését.
Kitűnően rálátni a kapcsolattartására, mennyire domináns, vagy esetleg megalkuvó.....stb
Üdvözlettel. Filó Melinda

Nyuszi 2015-09-06 12:43

Kedves Melinda!
Párommal szeretnénk összeillőségünket elemeztetni.
Szükségünk lenne a véleményére.
Üdvözlettel,
Jázmin

2015-09-06 17:15

Kedves Jázmin!
Igen, van lehetőség és több módon. Akár személyes találkozó alkalmával, akár postai, illetve e- mail útján.
Azonban minden estben mindkettőjük eredeti írásmintájára van szükség. Amennyiben szeretnék elvégeztetni az elemzést további információkat szerezhetnek a melindagrafologia.hu oldalról.
Üdvözletem
Filó Melinda

Filó Melinda