Millie Bobby Brown Stranger Things színésznő hollywood születésnap
Spanyolország szülötte, egyáltalán nem hall az egyik fülével, a családja majdnem tönkrement a karrierje miatt, és egy rocksztár lesz rövidesen az apósa. 20. születésnapját ünnepli a Stranger Things sztárszínésznője, Millie Bobby Brown.

Egyszerre spanyol, angol és amerikai

2004. február 19-én a spanyolországi Marbellában született, és itt is telt az élete első négy éve. A következő négy pedig Angliában, merthogy oda költözött haza a Spanyolországban csak a szülők munkája miatt élő angol családjuk. Nyolcéves korában újabb költözés következett, ezúttal az Egyesült Államokba, ahol azóta is él. Saját magát leginkább angolnak vallja.

Süket az egyik fülére

Születési rendellenességgel, féloldali részleges halláskárosodással jött a világra. Ez az állapota pedig nem bizonyult gyógyíthatónak, sőt később tovább romlott, aminek következtében az egyik fülére már egyáltalán nem hall.

A családja majdnem tönkrement a karrierje miatt

Igazi csodagyerekként indult a karrierje, aki 9 éves diákszínjátszóból lett néhány hónap alatt az egyik leghíresebb hollywoodi ügynökség szeme fénye a látványos tehetsége miatt. Az Intruders című sorozatban gyorsan állandó szerepet kapott, utána viszont csak egy-egy epizódban bukkant fel olyan produkciókban, mint az NCIS - Tengerészeti helyszínelők, a Modern család, vagy A Grace klinika. A családja ekkorra már mindent az ő karrierjére tett fel, Los Angelesbe költöztek, eladósodtak. Már ott tartott a helyzet, hogy az egyik nagynénjéhez költöztek, amikor eljött az áttörés.

Kopaszon lett világhírű

A Stranger Things című Netflix-sorozatban ismerte meg őt igazán a világ a különleges képességekkel rendelkező kopasz kislány, Eleven (Tizenegy) szerepében. A széria kirobbanó sikere egy csapásra óriási sztárrá tette, egyben tinibálvánnyá és szépségikonná is. A nyilvános eseményeken viszont egészen a legutóbbi időkig az édesanyja döntötte el, hogy mit viseljen.
 


Rekordokat döntött a korával

Alig múlt 14 éves, amikor az ENSZ-szervezet UNICEF jószolgálati nagykövete lett, ilyen pozíciót korábban senki sem töltött be ilyen fiatalon. De ő lett minden idők legfiatalabb olyan személye is, aki rákerült a TIME magazin világ 100 legbefolyásosabb emberét felvonultató listájára.

Félős alkat

Noha a legfontosabb szerepeit szinte csupa olyan produkcióban játszotta, amiknek fontos hatáseleme az ijesztgetés, a színésznő a magánéletében kimondottan félős típus. Még a sötétben alvás is sokáig nehézséget okozott számára, de retteg a cápáktól és az elhagyott erdei viskóktól is.

Ellentmondásos kapcsolat fűzi egy sztárzenészhez

A híressé válása után sorban kapta a felkéréseket modellmunkákra és videoklipekben való szereplésre is. Így ismerkedett meg 2017-ben a sztárzenész Drake-kel is, akivel aztán szoros baráti kapcsolatba kerültek, és sok időt töltöttek együtt. A 14 éves lány és a harmincas férfi ilyetén kapcsolata sokakban megütközést keltett, de az eltelt évek alatt ezek a hangok fokozatosan elhalkultak, bármiféle szaftos fejlemény híján.

Tíz kisállattal él együtt

Nagy rajongással viseltetik az állatok iránt, rendszeresen segít a közösségi médiában is gazdát találni kóbor kutyáknak és macskáknak. Ő maga otthon négy kutyát, két macskát, két teknőst, egy nyulat és egy szamarat tart.

Esküvő előtt áll

Már közel három éve alkot párt a színész-modell Jake Bongiovival, akinek nem véletlenül lehet ismerős a vezetékneve, hisz a rocksztár Bon Jovi fiáról van szó. A kapcsolatuk a tavalyi év áprilisában lépett újabb szintre, amikor el is jegyezték egymást.

Kihagyta az előző évet

2023-ban nem mutattak be egyetlen produkciót sem a szereplésével, de az elkövetkező időszakban viszont sorban érkeznek majd a filmjei és sorozatai. Először a Netflixen március elején debütáló A hercegnő és a sárkány, majd nem kevesebb, mint három készülő mozifilm, és a Stranger Things 2025-ben esedékes befejező évada.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.