Budapesti sci-fi szuperprodukció a mozikban - 5 film és sorozat, amit ne hagyj ki februárban

Priscilla film 2023
Cailee Spaeny, Jacob Elordi
IMDb -
filmajánló film sorozat
Megnézhetjük Elvist női szemmel, egy sikerfilm újragondolt sorozatváltozata érkezik, szívmelengető iskolai történetnek és óriási sztárparádénak is tanúi lehetünk februárban. Szokásos havi ajánlók következik a legígéretesebb februári premierekről.

Priscilla (Priscilla)

Hazai mozis bemutató: február 1.

Elvis Presleyről annyi filmet láttunk már, de a felesége szemével még sosem nézhettünk rá a rockandroll királyára. A címben jelzett Priscilla ugyanis nem más, mint Priscilla Presley, aki mindössze 14 évesen találkozott az akkor már világsztár Elvisszel egy németországi katonai bázison, később pedig a felesége és élete szerelme lett. Kettejük történetét most az ő emlékiratai nyomán, a feltörekvő fiatal sztár Cailee Spaeny és az Eufóriából ismert Jacob Elordi főszereplésével meséli el nekünk a női szemszögek nagy szakértője, Sofia Coppola (Elveszett jelentés, Marie Antoinette, Csábítás).

Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith)

Hazai streaming bemutató: február 2. (Prime Video)

Ez nem a jól ismert Angelina Jolie — Brad Pitt-féle mozifilm sorozatváltozata! Még akkor sem, ha nem véletlenül viseli ez a széria ugyanazt a címet, és annak alapötletét is felhasználja, csak épp teljesen újragondolva. Ebben a sorozatban ugyanis nem egy olyan házaspár a főszereplő, akik titkolják egymás előtt a bérgyilkos foglalkozásukat, hanem két bérgyilkos, akik kénytelenek házaspárt játszva együttműködni különféle akciókban. A főszerepben a fiatal tehetség Maya Erskine (Borvidék, Alkalmi) és a sorozatot producerként-íróként-rendezőként is jegyző Donald Glover (Solo, Atlanta).

Argylle – A szuperkém (Argylle)

Hazai mozis bemutató: február 1.

Napjaink legjóképűbb férfisztárjainak egyike újra kémgúnyát húz, hogy ezzel női fantáziát teljesítsen be. Hisz a Henry Cavill és Bryce Dallas Howard főszereplésével készült Argylle – A szuperkém egyszerre kémfilm és kémparódia, melynek hőse egy kémregényekben utazó írónő, akit megtalálnak az igazi kémek, és a történetei valóra látszanak válni – és ez még csak az első a számos meghökkentő csavarból. 

Téli szünet (The Holdovers)

Hazai mozis bemutató: február 29.

Az idei Oscar-gálán számos kategóriában lesz jelenése Alexander Payne szívmelengető filmjének, sőt a férfi főszereplők között Paul Giamatti egyenesen az egyik legfőbb esélyesnek számít. Hollywood egyik legnagyszerűbb karakterszínésze ezúttal egy zsémbes tanárt alakít, akinek a karácsonyi szünet idejére nyakába sózzák kollégiumban maradó néhány diákot. A kényszerűen együtt töltött néhány nap alatt pedig meglepő titkok derülnek ki.

Dűne: Második rész (Dune: Part Two)

Hazai mozis bemutató: február 29.

Csak kivártuk! Az eredeti tervek szerint már 2023-ban meg kellett volna érkeznie a mozivásznakra, de a hollywoodi színészsztrájk miatt csak az év szökőnapján láthatjuk majd először a Budapesten forgatott szuperprodukció-folytatást. Minden idők egyik leghíresebb sci-fi regényét két filmben meséli el nekünk Dennis Villeneuve rendező, az első rész parádés szereplőgárdájához (Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgard) pedig még csatlakozik Christopher Walken, Florence Pugh és Austin Butler is.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.