2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Üresen áll Törőcsik Mari szeretett otthona: nem tudni, mi lesz a velemi ház sorsa

Törőcsik Mari
Forrás: Zih Zsolt/MTVA Fotóarchívum/MTI -
emlékház Velem otthon Törőcsik Mari
Törőcsik Mari velemi otthonában találta meg az igazi békét, de jelenleg a ház elhagyatottan áll. A kapualjban virágok díszelegnek és a színművész tisztelői azt remélik, egyszer emlékház lehet belőle.

Törőcsik Mari a velemi otthonában érezte magát a legjobban, rengeteg időt töltött a gyönyörű Vas vármegyei településen, a szeretett ház azonban most üresen áll. Sokáig kérdéses volt, hogy mi lesz az épület sorsa, 

a velemi önkormányzat szívesen emlékházzá alakította volna az otthont, azonban a szűkös költségvetés miatt nem tudták megvásárolni.

 A falubeliek, akik jól ismerték a színésznőt, arról beszéltek, senki sem viseli gondját a háznak.

Törőcsik Mari és férje, Maár Gyula két gyermeket neveltek fel együtt. A vér szerinti lányukat, Terézt, illetve a Vietnamból örökbe fogadott fiukat, Sont. A színésznő halálála után kérdés volt, ki örökli a házat, ám mint kiderült, Törőcsik ezt már rég eldöntötte. 

A háromszoros Kossuth-díjas művésznő még 2014-ben a lányának, Teréznek ajándékozta velemi otthonát, aki szeretné eladni az ingatlant. 

A Bors információi szerint Teréz egyelőre az ismerősei között keres vevőt a házra, amit 45 millió forintért kínál. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy senki nem akarja megvásárolni Törőcsik Mari egykori otthonát, ami így 2021 óta üresen áll. Tisztelői remélik, még van esély arra, hogy emlékházzá alakuljon, addig pedig a kapualjban helyezik el a virágokat és a mécseseket.

"Törőcsik Mari nagyon figyelt a ház állapotára, folyamatosan karbantartatta az épületet, pár évvel a halála előtt például új tetőt csináltatott a házra, amelynek lakóterülete úgy 120 négyzetméter körül van. Rendszeresen volt benne tisztasági festés, a színésznő ügyelt arra, hogy ne legyen állagromlás, ne menjen tönkre semmi. Éppen ezért, míg a faluban hasonló ingatlanok valóban 40 és 50 millió közötti áron eladók, ez a ház legalább 60 millió forintot ér, szóval a 45 millió jócskán áron aluli ajánlat" - mondta korábban egy férfi az otthon sorsáról.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.