gyerekkönyv sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legyen szó színészekről vagy zenészekről, a sztárok időről időre szeretnek megújulni, és egy másik oldalukat megmutatni a közönségnek, esetleg egy egészen új réteget megszólítani. Amikor pedig kissé belefásulnak a stúdiómunkába és a filmezésbe, új terepen próbálják ki magukat.

Átalakítunk! Teljesen kivirult a szingli lány. Kattints a galériáért!



Írni, rajzolni, festeni kezdenek, és az újfajta önmegvalósítás után frissen, üdén és bátran térnek vissza a harctérre, mert tudják: már a következő generáció szívébe is belopták magukat. A celebek mesekönyvei közül kiválasztottunk néhányat, amelyek többet jelentenek némi plusz bevételi forrásnál, és a szülők éppen olyan sokat tanulhatnak belőlük, mint a gyerkőcök.

Julie Andrews - "Pssszt! Mary Poppins altatja a gyereket!"

Julie Andrews nevét mindenki ismeri, sokunknak ő mégis örökké Mary Poppins marad, és persze A muzsika hangja daloskedvű, jóságos dajkája. Igazán nem meglepő, hogy az Oscar-díjas színésznő egy ilyen karrierrel a háta mögött szívügyének érzi, hogy gondoskodjon azokról, akiket évtizedek óta elvarázsol mesés alakításaival. És mivel filmekben ma már ritkábban tündököl, Nagyon Tündéri Hercegnőről szóló mesekönyvei tökéletes eszköznek bizonyultak. A főként kislányokat megszólító sorozat után a kissrácok is kaptak tőle egy mesét, néhány évvel ezelőtt pedig versekkel és altatókkal, játékos rímekkel és dalokkal jelentkezett, a kötet mellé pedig egy CD is járt azoknak, akik sosem felejtik el: bajban csupán azt kell mondani, hogy "Szuperkálifredzsilisztikexpiálidózus".

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Madonna - A materiális mami meséi

"Mesekönyvet ír Madonna, aki pár éve még szoftpornó fotóalbumot jelentetett meg?" - kaphat a szívéhez bármelyik szülő, aki nem olvasta a szórakoztatóipar királynőjének köteteit. Ám az egykori Mrs. Guy Ritchie akkor fogott neki gyerekeknek szóló könyvek írásának, amikor spirituális tanára azt javasolta neki: foglalkozzon végre olyasmivel, ami nem "csak róla szól". Madonna számára a meseírás az ego sarokba szorításáról szólt, éppen ezért minden egyes történet komoly tanulsággal bír. Angol rózsák című sorozata a barátnők közötti féltékenykedésről és irigykedésről mesél, a Mr. Peabody almái pedig a rosszindulatú pletykák és az ítélkezés fájdalmas következményeit bújtatja három és tizenhárom év közötti gyerekek számára tökéletesen érthető és izgalmas történetbe.

A magyarul is megjelent könyvekben gyakran ősi kabbalisztikus tanmesék újraértelmezett változatai is helyet kapnak. Madonna egy egészen új oldalát mutatta meg a világnak, amikor romantikus, virágos ruhában, szemüveggel az orrán olvasott fel a gyerekközönségnek londoni könyvesboltokban, kötetei pedig nyomban a New York Times sikerlistájának első helyén debütáltak, és több mint félmillió példányban fogytak el világszerte.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Őrülten szexi lett a vadóc énekesnő. Kattints a galériáért!



Whoopi Goldberg - Apáca show junior

Whoopi Goldberg mesekönyvei is arra tanítják a kis olvasókat: legyenek elfogadóak és önzetlenek olyankor is, amikor igazán nehéz. A cukros szilva balerinák egy Harlem szívében működő balettsuliban játszódik, és a kis nebulóknak olyan nehézségekkel kell megküzdeniük, mint például egy új balerina érkezése a háztömbbe. A kis Alexandrea - akit édesanyja iratott be a tanodába - nehezen tartja a lépést a pöttöm profikkal, és mindenkinek lelke rajta, hogy hogyan bánik a zöldfülű, de aranyszívű lánykával. A történet akár az Apáca show gyerekeknek szóló változata is lehet: Alexandrea hamar bebizonyítja, hogy gyakran az a legmenőbb, akit a legnehezebben fogadnak el a környezetében.
A kötet heteken át vezette a sikerlistákat, a kedves kis rajzok pedig - amelyek a könyvsorozat borítóit díszítik - önálló életre keltek, és törölközőkön, tolltartókon, noteszok lapjain kacsintottak az amerikai gyerekekre, és persze a szüleikre is, hiszen a felnőttek is gyakran elfelejtik, hogy senkit sem lehet rákényszeríteni arra, hogy megvalósítsa a saját álmát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jamie Lee Curtis - A babavilág nagy kérdései

Jamie Lee Curtis - akinek híres papája, Tony Curtis révén magyar vér is csörgedezik az ereiben - már mesekönyveinek címét is úgy választja ki, hogy képtelenség legyen elmenni mellette a könyvesboltban. Az Amikor még kicsi voltam - egy négyéves fiatalkori memoárja csak egy a nyolc szellemes olvasmány közül, melyek az óvodás közönséget szólítják meg. Tényleg létezik az emberi faj? című meséje pedig olyan jogos kérdésekre keresi a választ, mint: mikor kezdődött a világ? A szülinapomon? Emellett mókás rímekbe szedve avatja be a legkisebbeket az emberi lét egyszerű és nagyszerű csodáiba. Curtis a kilencvenes évek elején "találta fel magát újra", amikor filmes karrierje már túl volt az első sikerszérián, és nem alakíthatott többé gyilkosok elől rohangáló áldozatot klasszikus horrorfilmekben. A színésznő köteteivel minden idők legsikeresebb celebmesekönyv szerzője lett, a neves Huffington Post pedig felkérte őt egy a nevével fémjelzett rovat vezetésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.